27 Nisan 2016 Çarşamba

SA2810/ÇY4-DB62: Milenyum Kadınları Annelerinden Daha Fazla, Erkeklerden Daha Az Birikim Yapıyor

"Genç ABD’li kadınlar birikim yapmak için fırsat elde ettiler, ama eşitsizlik sebebiyle engelleniyorlar."
"Younger U.S. women jump at the chance to save, but they're hobbled by pay inequality."


Millennial Women Save More Than Mom but Less Than Men

Amerikalı kadınlar erkeklerden daha uzun yaşıyor, ama bir kenara daha fazla para koyamazlarsa kalan son birkaç yıllarının keyfini süremiyorlar.

Bir finansal danışmanlık şirketi Harris Poll tarafından geçen ay yapılan bir araştırmaya göre, oran erkeklerde % 67 iken Milenyumlar olarak adlandırılan kadınların sadece % 54’ü bir emeklilik tasarruf hesabına sahip.

Anket tarafından 18 ve 34 yaşları arasında tanımlanan bu kadınlar Amerikalı kadınların tamamına kıyasla daha iyi durumdalar.


ABD Çalışma Bakanlığının Eylül ayında yayınlanan verilerine göre 21 ve 64 yaşları arasında 63 milyon ücretli ve maaşlı kadının sadece % 44’ü  emeklilik tasarruf planına dahil oldu. Yani en azından annelerini geçtiler.

Daha geniş anlamda,tüm Milenyum kadınları mali açıdan daha fazla sorumluluk almış gibi görünüyor: 2120 ABD’li yetişkinden (bunların 582’i Milenyumlar) toplanan yeni anket sonuçları, Sigortalı Emeklilik Enstitüsü (Insured Retirement Institute) tarafından geçen yıl yapılan ve Milenyum kadınlarının sadece % 29’unun emeklilik planı olduğu sonucuna ulaşan bir çalışmadan önemli ölçüde daha iyi.

Güvenli Emeklilik için Kadın Enstitüsü Başkanı Cindy Hounsell "[Milenyum kadınları] 2008 ekonomik krizinden çok etkilendi, bu yüzden biriktiriyor, biriktiriyor, biriktiriyorlar" dedi.“Birikimleri olmayan, olan birikimlerini kaybeden ebeveynlerini görmek, onları daha fazla tasarruf yapmaya itti.” 

Bununla birlikte araştırma, Milenyum erkeklerinin, paralarını tatil, tekne, ya da düğün masrafı için harcamaya kadınlardan daha meyilli olduklarını gösterdi. Ancak onlar da kendi tasarruf hesaplarını kontrol ederken “umutsuzluk” hissine kapılıyorlar.

Plan Durumu

Bazı çalışanlar kendi tasarruflarını yaparken, iş yeri tasarruf planları çalışma sonrası yaşama hazırlık için hala en yaygın yol. 

Milenyumlar içinse, bu planlar yaygın olarak mevcut değil. Pew Vakfı Ortaklıklarına ait bir rapor 45-64 yaşındaki çalışanların yüzde 63’ünün, ancak 18-29 yaş arası çalışanların sadece yüzde 47'sinin iş yeri tasarruf seçeneklerine erişebildiği sonucuna ulaştı. (Sonsuz Ark'ın Notu: PEW verileri spekülatiftir ve stratejik bir plana bağlı olarak yayınlanmaktadır. Bakınız: SA1225/TG103: Sonsuz Ark'ın PEW Research Center Dosyası/ PEW; Tetikçiler için Cephane)

Yatırım yönetimi şirketi Vanguard tarafından yapılan Ekim 2015 tarihli araştırmaya göre, iş yeri tasarruf planları kendilerine sunulduğu zaman erkeklere göre kayıt yaptırmak için % 14 daha istekli olan kadınlar bunu bir fırsat olarak görüyor. Rapor, kaydolduktan sonra, tüm gelir düzeyleri arasında kadınların erkek meslektaşlarından % 7 ile % 16 arasında daha fazla tasarruf yaptıklarını ortaya koydu.

Suçlu Maaş Farkı 

Peki neden kadınlar daha az biriktiriyorlar? Erkeklerin kazandığı her 1 $ için 79 ¢ kazanan kadınları gösteren cinsiyetler arası ücret farkı önemli bir faktör. Vanguard yaptığı çalışmada ortalama bir erkek katılımcının hesap bakiyesi 123.262 $ iken bir kadın için 79.572 $ olduğu sonucuna ulaştı, muazzam bir yüzde 55’lik fark.

"Kadınlar için, kazandıkları parayla ilgili yapacak çok şey var. Buna kadınların daha uzun yaşadığını ve daha uzun bir zaman dilimi için iş gücünden ayrıldıklarını ekleyin" diyor NerdWallet’te bir yatırım uzmanı olan Arielle O'Shea, “Erkeklerin daha fazla tasarruf yapabilmesi çok doğal, ama kadınların daha tasarruflu olması gerekir.”  

Polly Mossendz 21 Nisan 2016
                                                
                                                            
Derya Beyaz, 27.04.2016, Sonsuz Ark, Çırak-Çevirmen Yazar, Çeviri

Seçkin Deniz Twitter Akışı