17 Temmuz 2024 Çarşamba

SA10862/SD3185: Mıra | Öznel Şeyler 23: Kadınları Nasıl Algılıyorsunuz?

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Hiçbir şey için geç değildir, hepiniz kadın algılarınızı yeniden düşünmek istemez misiniz?"


Kadın algınızı sorguladınız mı hiç? 

Erkeklere soruyorum, daha sonra kadınlara da sormak ve sorumun derinliğini ve genişliğini arttırmak için ardıl sorularla yol almak istiyorum. 

Biz erkekler için kadın nedir? Hangi yaş aralıklarında kadın algımız değişir? Ya da değişir mi? Değişirse neden değişir? Şimdi ya da herhangi bir yaşta kadın olgusu zihninizde nasıl bir dalgalanma oluşturdu, oluşturuyor ya da kesinleşmiş hangi düşüncelerinizi öne çıkardı, çıkarıyor?

İlk sorumun ve sonrasında birbirini doğuran ardıl sorularımın birçok nedeni var. İnsanlık olarak algı ve ahlak bozukluğu yaşadığımız, özellikle cinsiyetlere yönelik açık bir satanist saldırı altında bulunduğumuz bu çağda, kadının ve erkeğin birbirini daha iyi anlamaktan başka seçeneği yok.

Kadın algınızla ilgili soruda, çevrenizdeki kadınları kastetmiyorum, annelerinizi, eşlerinizi, kızlarınızı ya da kız kardeşlerinizi nasıl algıladığınızı sormuyorum. Başkalarının anneleri, eşleri, kızları ya da kız kardeşleri kastettiğim kadınlar. Onlara bakarken, onları nasıl algılıyorsunuz? Ne tür çağrışımlarla zihninizde kısa ya da uzun sürelerde yer kaplıyorlar?

Onları erkeğin hayat yoldaşı olarak mı algılıyorsunuz, yoksa erkeğin arzularının ve arzularına parayla bağlanmış hırslarının bir nesnesi olarak mı? Ya da cinselliği bütün cazibesini yitirene kadar kullanılıp bir kenara atılacak benzersiz bir kurban olarak mı?

Belki de kadın algınız henüz ahlak bozulması yaşamadığınız için bütünüyle saygıyla kuşanmış olabilir, bilemiyorum; ancak gün geçtikçe sadece cinsellikleriyle öne çıkmaya çalışan genç kızları, genç kadınları, estetik ameliyatlarla cinsel çekim güçlerini korumaya çalışan orta yaştaki kadınları sokaklarda, caddelerde, ekranlarda, sosyal medyada neden daha sık, daha yoğun ve daha arsız bir şekilde gördüğümüzü de izah etmeniz gerekecek. Onları kim zorluyor cinsel teşhirciliğe?

Neden önce erkeklerin kadın algısını ölçmek ya da sorgulamak istiyorum?

Artık hiç kimse için hiçbir şey ifade etmeyen ve kendilerini umursayan hiç kimsenin, hiçbir kurumun ve kuruluşun ilgilenmeyi düşünmediği kadınların yaşadığı benzersiz acıları anlamak için. 

Özellikle Batı’da, Avrupa’da, Amerika’da, Türkiye’de ve dünyanın her yerinde kimi zaman çıkarlarını çirkin yollarla sürdürebilmek için devletlerin de gizlice desteklediği fuhuş sektörünün özendirerek, aşağılayarak, zorlayarak, şantaj yaparak, döverek veya öldürerek karın tokluğuna fuhşa zorladığı siyah, beyaz, esmer, kızıl ya da sarı benizli, sarışın, güzel, çirkin, çocuk, genç, orta yaşlı ve artık işe yaramaz hale gelmiş yaşlı kadınların kimin eseri olduğunu herkese göstermek için.

Ve belki de her doğan kız çocuğunun- bu sizin kızınız da olabilir- bir gün aynı korkunç sona mahkûm olma olasılığının -algı ve ahlâk bozukluğu her geçen gün arttığı için- arttığını herkesin görmesini sağlamak için.

Şimdi sadece cinsel teşhire normal bakan kadınlara soruyorum:

Kadınları çocukluktan itibaren cinsel teşhire sürükleyen şey nedir?

Kadınları çocukluktan itibaren cinsel teşhire sürükleyen kimdir?

Kendinizi nasıl algılıyorsunuz?

Saygı görmek istiyorsunuz, erkekler gibi, insan gibi, bunu anlıyorum, ancak cinsel teşhirciliğin sonucunun ne olduğunu bilmiyor musunuz? 

Hiçbir erkek bedenini teşhir eden kadına saygı duymaz; çünkü öne çıkardığınız şey kişiliğiniz değildir, düşünceleriniz değildir, inancınız değildir, ahlâk algınız değildir, incelikle işlenmiş hayata bakış açınız değildir. 

Teşhir ettiğiniz ne ise onun size yansıması da onu tamamlayacak şekilde olur, erkek teşhir ettiğiniz cinselliğin alıcısıdır ve bu sürecin sonunda da değersizleştirilen ve artık umursanmayan siz olursunuz.

Artık hiç kimse için hiçbir şey ifade etmeyen ve kendilerini umursayan hiç kimsenin, hiçbir kurumun ve kuruluşun ilgilenmeyi düşünmediği kadınlardan biri mi olmak istiyorsunuz?

Kadın algısı cinsellikle kuşatılmış olan erkeklere ve kadınlara, bütün insanlara soruyorum:

Cinsellik dışında bir amacınız yok mu?

Kendinize karşı neden bu kadar acımasız olduğunuzu sorgulamak zorundasınız.

Hiçbir şey için geç değildir, hepiniz kadın algılarınızı yeniden düşünmek istemez misiniz?


<<<Önceki                           Sonraki>>>


Seçkin Deniz, 17.07.2024, Sonsuz Ark, Mıra | Öznel Şeyler


Mıra | Öznel Şeyler

Seçkin Deniz Yayınları




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

 

Seçkin Deniz Twitter Akışı