28 Ağustos 2024 Çarşamba

SA10938/SD3233: Mıra | Öznel Şeyler 29: İçinizdeki İyilik Size Ne Söyler?

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Kötülüğün sesleri içinizi kapladığında ve siz bunu fark ettiğinizde, eğer kendinizden nefret etmekten bıkmışsanız ve kendinize saygınızı yitirmişseniz yapacağınız çok iyi bir şey var; hep var, daima var ve var olacak."

Kulaklarımızın -uygun desibel aralığında- kendilerine ulaşan bütün sesleri duyduğunu, ama dikkatimizi çeken ya da dikkatimizin seçtiği sesleri öne çıkardığını biliyor olmalısınız. Eğer farkındaysak her ses bize bir şeyler söyler ve biz duyduğumuz seslerden bize ne söylendiğini, bizden ne istendiğini ve bize ne öğretildiğini anlarız. 

Bu sesler iyiliğin ve kötülüğün sesleri de olabilirler, iyilikle ya da kötülükle ilgili olmayan, hayatın akışından çıkan sesler de. Peki biz bu sesleri nasıl ayırt ederiz? İçimize dışarıdan gelen kötülüğün sesi ile içimizdeki iyiliğin sesini nasıl seçeriz?

Biliyor olmalıyız, bilmiyorsak da öğrenmiş ya da öğreniyor olmalıyız. Ancak ben her insanın böyle bir kaygısı olduğunu düşünmekte zorlanıyorum.

İnsan seslere duyarlı olarak yaratılmıştır, gördüğünden daha çok duyduğuna dikkat kesilir. Çünkü gördüğünün kendisini yanıltabilme olasılığını aklından hiç çıkarmaz; büyücülerle ve sihirbazlarla dolu masallardan, ekranlarda gördüğü kurgulardan ve en son yapay zekâ ile oluşturulan görüntülerden dersler çıkarmıştır. Ancak -montajlar ve yapay zekâ ürünü seslere rağmen- insanın ses algıları henüz görsel algıları kadar hırpalanmamıştır.

Günümüz insanı –atalarının çoğunluğu gibi, çoğu zaman kulaklarını tıkasa ve duymazdan gelse de- henüz seslere duyarlılığını kaybetmemiştir ve -bilinçaltına hitap eden seslerin dışında- bütün seslerin kendisine bir şeyler ulaştırdığını bilir ve o seslerin sırtındaki anlamları ayırt etme kabiliyeti gelişmiştir. Olgunlaştığında da artık anlam tartışmalarını bitirmiş, iyiliğin ve kötülüğün bütün seslerini birbirinden ayırt edebilir hale gelmiştir.

Şu hâlde sorabilir miyiz? 

İnsan dışından gelen kötülüğün kendisine ne söylediğini duyabilir mi? İçindeki iyiliğin ona ne söylediğini fark edebilir mi? İyilik kötülüğün sesine karşı mı dillenir ya değilse kötülüğün sesine aldırmadan zamansız bir şekilde söyleyeceklerini söyler mi? 

Sorularımı bir tek soruda yoğunlaştırarak sormam gerekirse eğer:

Siz içinizdeki iyiliğin size ne söylediğini duyabilir misiniz? Siz içinizdeki iyiliğin size ‘her zaman’ ne söylediğini duyabilir misiniz?

İnsanın içindeki iyilik hep seslenir insana, ancak insan o sesleri ayırt etmekte genellikle geç kalır ve kötülüğün sesi insanın içine dolar. 

Bu böyle midir gerçekten? 

Öyle olmadığını kim söyleyebilir? Savaşlar, terör ve insanın insana yaptığı kötülüklerin tamamı ve Gazze; bunlar başka kanıtlar aramamıza gerek duyurmaz, değil mi?

İçinizdeki iyilik Satanist-Siyonist Yahudilerin Gazze’de Müslümanlara yaptıklarına karşı size ne söyler?

İçinizdeki iyilik son üç yüz yıldır Satanist Yahudilerin içinize doldurduğu kötülüğün seslerine karşı size hiçbir şey anlatmadı mı?

İçinizdeki iyilik hiç susmaz, bilirsiniz, o sesler hep kulaklarınıza ulaşır; ama siz atalarınızın çoğunluğu gibi onları duymazdan gelirsiniz ve göğe yükselen acıların kulaklarınıza ulaşan yankıları içinizde kasırgalar kopardığında kötülüğün seslerine bağımlı hâle geldiğiniz için kendinizden nefret edersiniz.

Susmuşsunuzdur kötülüğün sesi dışınızda ve içinizde gürül gürül akarken. Şeytan’a yol vermişsinizdir içinize girsin diye. Ruhunuzdaki haykırışları susturarak çoğunluğun kabullerine boyun eğmeyi seçmişsinizdir.

Yine de…

Kötülüğün sesleri içinizi kapladığında ve siz bunu fark ettiğinizde, eğer kendinizden nefret etmekten bıkmışsanız ve kendinize saygınızı yitirmişseniz yapacağınız çok iyi bir şey var; hep var, daima var ve var olacak.

İçinizdeki iyiliğin seslerine kulak verin; onun size ne söylediğini duyun.

İçinizdeki iyiliğin size ne söyleyeceğini size ben söyleyecek değilim.

Kendinizden nefret etmemeniz için nedenleriniz oluşsun, kendinize saygınızı yeniden kazanın.

Bu imkânsız değil.


<<<Önceki                           Sonraki>>>


Seçkin Deniz, 28.08.2024, Sonsuz Ark, Mıra | Öznel Şeyler


Mıra | Öznel Şeyler

Seçkin Deniz Yayınları




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

 

Seçkin Deniz Twitter Akışı