18 Ekim 2024 Cuma

SA11035/MT308: Biri İzliyor: Tanrı mı, Patronunuz mu?

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız analiz, Close-Ups: New York Movies (Yakın Çekimler: New York Filmleri) kitabının yazarı ve Film Comment, Reverse Shot, Screen Slate, Little White Lies ve diğer sinema yayınlarına katkıda bulunan Mark Asch'e aittir ve Francis Ford Coppola'nın The Conversation filminde, o dönemlerde henüz ortaya çıkmakta olan gözetim devleti hakkındaki endişeleri ve bunun geçmişte ve günümüzde çalışanlara işlerinde nasıl hissettirdiğini ele almasına odaklanmaktadır.
Seçkin Deniz, 18.10.2024, Sonsuz Ark

Someone Is Watching. Is It God, or Your Boss?

"Francis Ford Coppola'nın The Conversation filmi, ortaya çıkmakta olan gözetim devleti hakkındaki endişeleri ve bunun geçmişte ve günümüzde çalışanlara işlerinde nasıl hissettirdiğini ele alıyor."

Yarı giyinik bir model Life dergisinin 20 Mayıs 1966 tarihli sayısının kapağından dışarı bakıyordu, yüzünde korku dolu bir ifade vardı. Omzunun üzerinden bakıyordu; çıplak sırtına bantlanmış olan kibrit kutusu büyüklüğündeki elektronik kayıt cihazının belki farkında belki de değildi. 

17 Ekim 2024 Perşembe

SA11034/KY77-NAİFK6: Boşbakan

   Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Piyango gibi her bir numara tutuyor ama son numarada cıvıtıyordu. Bunun tesellisi de yoktu, amortisi de yoktu, bileti iade edip, hayallerini geri alması da yoktu…"

Mecbure hanım büyük kızına bağırdı, “Koş kızım koş, çabuk su getir, babanı kaybediyoruz.” 

Genç kız mutfağa doğru koşarken, bütün ev halkı da birazdan Boşbakan olacak mebus Rüştü efendinin başındaydı. Annesi bu defa oğluna seslendi, “Çabuk ambulans çağır, babanın durumu hiç iyi değil.”

SA11033/AF38: BM Güvenlik Konseyi'nin Genişlemesi Üzerine Diplomatik Oyunlar

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız analiz, The Heritage Foundation'da Uluslararası Düzenleyici İşler alanında Jay Kingham kıdemli araştırma görevlisi Brett D. Schaefer'a aittir ve BMGK'nın genişlemesi ile ilgili diplomatik gelişmelere odaklanmaktadır. ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere'nin beş daimi üye olarak veto hakklarını çıkarları gereği ve istedikleri zaman kullanma imkanlarını kaybetmemek için direndiği ve sadece bundan dolayı BM ile birlikte BMGK'nın küresel olarak itibarsızlaştığı, ABD desteğiyle Gazze'de soykırım yapan İsrail'in başbakanı Netanyahu'nun bir savaş suçlusu olduğu halde BM genel kuruluna hitap etmesi sonrası, 'Dünya Beş'ten Büyüktür' söylemini tekrarlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eylül 2024 toplantıları sonrası New York'tan ayrılırken ifade ettiği işlevsiz BM'ye yönelik eleştirileri ile birlikte Türkiye'nin BMGK'ya üye olma çabalarının da sonuçsuz kaldığını ifade etmesi önemlidir: "Türkiye olarak daimi üye olmanın gayretindeyiz ama şu ana kadar aldığımız bir netice yok. Daimi üyelerin de bizleri daimi üye yapma gibi hesapları yok"
Seçkin Deniz, 17.10.2024, Sonsuz Ark 


Diplomatic Games on UN Security Council Expansion

Birleşmiş Milletler'de bazı konular asla ölmez. Güvenlik Konseyi'nin genişletilmesi ve reforme edilmesine yönelik çağrılar da bu ısrarcı konulardan biridir. Konseyin büyüklüğünü arttıran bir değişiklik sadece 1965 yılında kabul edilmiştir. Ancak daha fazla genişleme çağrıları sadece birkaç yıl sonra tekrar gündeme geldi. Daha sonraki bu girişimler on yıllar boyunca durdu. Yine de kısmen Biden-Harris yönetiminden gelen alaycı bir yardım sayesinde bu durum değişmek üzere olabilir.

SA11032/SD3287: Seçkin Deniz Twitter Günlükleri 791 (26-31 Temmuz 2022)

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

 “Tarih, yazanların değil yorumlayanların toprağıdır.”

  
(Lütfen, Twitter alttan yukarıya doğru olan tweet akış grafiğinin tersine göre, tweetleri yukarıdan aşağıya doğru okuyunuz, orijinalini aramak istediğiniz tweet metnini kopyalayınız, Twitter arama motoruna yapıştırıp arama yaptırınız.) 
(26-31Ağustos 2022)  (Ağustos 2022: 2.735 Tweet- Önceki Toplam: 512.106 + 2.735  = 514.841 Tweet)

26 Ağustos 2022
Sonsuz Ark: SA9804/KY28-ATA411: Rumların Bitmeyen Yalanları - @ataatun @SonsuzArk  https://t.co/7iJXCj77Cm

26 Ağustos 2022
Sonsuz Ark: SA9805/SD2505: Giorgia Meloni Avrupa'nın En Tehlikeli Kadını mı?- @Seckin_Deniz @SonsuzArk  https://t.co/moPF9ZjexS

16 Ekim 2024 Çarşamba

SA11031/SD3286: Mıra | Öznel Şeyler 36: Sizinle Savaşmak Zorundayız

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Nasıl anlaşabiliriz ki sizinle?"

‘Gelişmiş ülkeler’ diyorsunuz ya; ben pek anlamıyorum gelişmişliğin ne olduğunu...

‘Gelişmiş ülke’ ne demektir, çok düşündüm, peki siz hiç düşündünüz mü? 

Benim ‘gelişmiş ülke’den anladığım şeylerle sizin anladığınız şeyler aynı mı, emin değilim, ancak emin olduğum bir şey var; eğer ‘gelişmiş ülke’ standartlarınız ABD’yi, Rusya’yı, Avrupa ülkelerini, Japonya’yı, İngiltere’yi ve İngiltere’nin sömürge ülkeleri olan Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’yı içeriyorsa sizinle anlaşmamız mümkün değildir. 

SA11030/MT307: Bilim İnsanları Omega-3'ün Kalp Hastalıklarıyla Moleküler Düzeyde Nasıl Mücadele Ettiğini Keşfetti

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Son araştırmalar, doymuş yağ oranı yüksek diyetlerle tipik olarak ilişkilendirilen kalp hasarını önlemede bir omega-3 yağ asidi olan EPA'nın faydalarını vurgulamaktadır. Çalışma, kalp hücresi işlevselliğini düzenleme ve oksidatif stresle mücadeledeki rolüne odaklanarak koruyucu mekanizmalarına ilişkin içgörüler sunmaktadır."


Scientists Discover How Omega-3 Battles Heart Disease at the Molecular Level

Bilim insanları doymuş yağların kalp sağlığına zararlı etkilerini ortaya koyarken, EPA gibi omega-3 yağ asitlerinin ise koruyucu etkileri olduğunu tespit etti.

Japon bir araştırma ekibi tarafından yakın zamanda yapılan bir çalışma, EPA'nın doymuş yağlar tarafından bozulan kalp hücrelerinde kalsiyum homeostazının korunmasına nasıl yardımcı olduğunu ortaya koyuyor; bu, gelecekteki diyet önerilerine ve sağlık yönergelerine yön verebilecek temel yollar ve düzenleyici proteinleri içeriyor.

SA11029/SD3285: Seçkin Deniz Twitter Günlükleri 796 (21-25 Ağustos 2022)

 Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

 “Tarih, yazanların değil yorumlayanların toprağıdır.”

  
(Lütfen, Twitter alttan yukarıya doğru olan tweet akış grafiğinin tersine göre, tweetleri yukarıdan aşağıya doğru okuyunuz, orijinalini aramak istediğiniz tweet metnini kopyalayınız, Twitter arama motoruna yapıştırıp arama yaptırınız.) 
(26-31Ağustos 2022)  (Ağustos 2022: 2.735 Tweet- Önceki Toplam: 512.106 + 2.735  = 514.841 Tweet)

21 Ağustos 2022
Sonsuz Ark: SA9797/SD2499: Sıkıntı (Roman); 3. Bölüm-Cennet 42- @Seckin_Deniz @SonsuzArk  https://t.co/EbH5jBUaC1

21 Ağustos 2022
Durum özeti: TSK/MİT'e ait SİHA'lar ile Haseke kuzeyinde PKK/YPG'nin eğitim kapına düzenlenen operasyonda 4 teröristin öldürülmesinin ardından, ABD Irak görev gücü teröristler adına başsağlığı mesajı yayınladı, yine yeniden... Bu iş artık geri dönülmez bir yola girdi. https://t.co/6Rg7AIh0Gy

15 Ekim 2024 Salı

SA11028/SD3284: Amerika'nın Soğuk Savaşçısı: Paul Nitze ve Roosevelt'ten Reagan'a Ulusal Güvenlik

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız analiz, 'Somewhere in France, Somewhere in Germany: A Combat Soldier's Journey through the Second World War-Fransa'da Bir Yerde, Almanya'da Bir Yerde: Bir Savaş Askerinin İkinci Dünya Savaşı Yolculuğu' adlı kitabın yazarı, dış politika ve tarihi konular hakkında çok sayıda makale ve kitap incelemesi yazan, ABD-Pennsylvania Orta Bölgesi yardımcı savcısı Francis P. Sempa'ya aittir ve James Graham Wilson'ın 23 Temmuz 2024'te, Cornell Üniversitesi Yayınlarından çıkan 'America's Cold Warrior: Paul Nitze and National Security from Roosevelt to Reagan-Amerika'nın Soğuk Savaşçısı: Paul Nitze ve Roosevelt'ten Reagan'a Ulusal Güvenlik' adlı kitabına odaklanmaktadır.   
Seçkin Deniz, 15.10.2024, Sonsuz Ark 


America's Cold Warrior: Paul Nitze and National Security from Roosevelt to Reagan

“...20. yüzyılın ikinci yarısının en büyük ulusal güvenlik 'uzmanlarından' birinin hayranlık uyandıran ama eleştirel olmayan bir portresi.”

Paul Nitze, Başkan John F. Kennedy'nin Soğuk Savaş'ın “uzun alacakaranlık mücadelesi” olarak adlandırdığı dönemde Amerikalı stratejistlerin en önemlilerinden biri olmuştur. Nitze, 1950 yılında Dışişleri Bakanlığı Politika Planlama Personeli'nin direktörü olarak, Sovyet imparatorluğuna karşı Soğuk Savaş'ı yürütmek için ABD'nin temel planı olan NSC-68'in yazılmasını denetledi. Reagan'ın başkanlığının sonlarına doğru silah kontrolü baş müzakerecisi olan Nitze, Soğuk Savaş'ın sona erdiğine işaret eden silah kontrolü anlaşmalarının şekillendirilmesinde öncü bir rol oynadı.

SA11027/SD3283: "öküz" /03.07.2002/16. patika

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

...başımı kaldırdım...
...yatmıyordum; sadece karşıya bakmak için kaldırdım başımı ve baktım...
...koca bir öküz vardı karşımda; insan kılıklıydı ama...
...yaşı geçkindi...
...eskiler ona, "kulağı kesik!", derdi...
...ama bildiğim iyi bir şey vardı ki; o da hiçbir zaman düşünerek davranmamıştı...
..."yap!", demişler...
...yapmış...
..."öl!", demişler...

14 Ekim 2024 Pazartesi

SA11026/KY28-ATA484: Su Savaşları Başladı

 Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Uzun vadeli hesapların insanları olan Yahudiler bunun hesabını da yapmış belli ki…"

7 Ekim 2023 günü sabah 06.30’da başlayan saldırılar İsrail’in Orta Doğu’da varlığını sürdürme ve hayallerini hayata geçirme yönünde bir dönüm noktası oluşturdu. Ama o işin bahanesi. İsrail’in tüm hesaplarını Arz-ı Mev’ud’a göre yaptığını bilirsek, fırsat kolladığını da biliyoruz demektir. 

SA11025/EK54: Dünya Üzerindeki En Büyük Askeri Üs İmparatorluğu

    Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız 'PeaceVoice' tarafından yayınlanan analiz, World BEYOND War'ın organizasyon direktörü Greta Zarro'ya aittir ve 90'dan fazla ülke ve bölgede 900'den fazla üssü ile dünya çapında devasa bir yabancı askeri üs ağında 220,000'den fazla ABD askerinin, silah cephaneliğinin ve binlerce uçak, tank ve geminin kalıcı olarak konuşlandırılmasının sonuçlarına odaklanmaktadır. Analist şu tespiti ile net bir fotoğraf çekmektedir: "Her üssün yerel ekonomiyi, toplumu ve çevreyi etkileyen kendi adaletsizlik ve yıkım hikayesi vardır. ABD ordusu, kadın ve kız çocuklarının kaçırılması, tecavüze uğraması ve öldürülmesi de dahil olmak üzere cinsel şiddet konusunda kötü şöhretli bir mirasa sahiptir. Ancak yurt dışındaki ABD birlikleri, sözde “ev sahibi” ülke ile yapılan Kuvvetlerin Statüsü Anlaşmaları (SOFA'lar) nedeniyle işledikleri suçlar için genellikle cezasız kalmaktadır."
Seçkin Deniz, 14.10.2024, Sonsuz Ark 

The Biggest Military Base Empire on Earth

"ABD'nin yabancı askeri üsleri savaşı kışkırtıyor, toplulukları kirletiyor ve Yerli halkların topraklarını çalıyor."

Amerika Birleşik Devletleri, dünyadaki diğer uluslardan farklı olarak, 90'dan fazla ülke ve bölgede 900'den fazla üssü ile dünya çapında devasa bir yabancı askeri üs ağına sahiptir. Eğer barış hareketi ABD'nin ve müttefiklerinin savaş çığırtkanlığını sona erdirme konusunda ciddiyse, bu küresel üsler dizisi kısıtlanmalıdır.

13 Ekim 2024 Pazar

SA11024/SD3282: Sıkıntı (Roman); 9. Bölüm-Irmak 16

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Umudumuz gençlerdeydi; bizlerden öğrendiklerini kullanabilme ve yükselme kapasitelerini güçlendirecek olanlar onlardı; kokmuş ve üretme yeteneklerini kaybetmiş yetişkinlerin karamsar ve yılgın görüşlerinin hiçbir anlamı ve önemi yoktu."

Geç kalıyorduk; daha fazla geç kalma hakkımız artık yoktu; gelecek nesillere bunu borçluyduk ve işimiz kolay değildi. Dünyayı ele geçiren şeytanî güç samirîlerin elinde insan nesline karşı acımasız bir saldırı başlatmıştı. Biz insanlara her şeyi anlatmalıydık, en az samirîler kadar çok çalışmalıydık.

12 Ekim 2024 Cumartesi

SA11023/SD3281: Sıkıntı (Roman); 9. Bölüm-Irmak 15

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"İyilikten bahsettik gecenin karanlığında. Herkes iyilik bekliyordu başkalarından, başkalarına ne verdiğini hiç düşünmeden."

Ândan kopmuştum. Gecenin sessizliği adım adım uzaklara, insanlık tarihinin bütün karanlık noktalarına taşıyordu beni. Annem, babam ve çocuklar yatmıştı. Çalışmalarıma ara verdim, yatsı namazını kıldım. Balkonda karımla sohbet ettim biraz düşüncelerimi toparlamak ve ona zaman ayırmak için. 

11 Ekim 2024 Cuma

SA11022/MT306: Hindu Milliyetçiliği Bollywood'da Yeni Müttefikler Buldu

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız analiz, Hindistan'da yaşayan bağımsız film eleştirmeni ve kültür yazarı Ishita Sengupta'ya aittir ve Hindu Milletçiliğinin, Hindistan'ın Sinema-TV endüstrisi Bollywood'u etkisi altına almasına odaklanmaktadır.  "Uzun yıllar boyunca saklanan gerçeğin ortaya çıkması ve gerçeklerle desteklenmesi karşısında şok oldular” diyen Başbakan Narendra Modi'nin ve Keşmir tarihinin gözden kaçan bir yönünü ve “gerçeği” gösterdiğini söyledikleri filmi öven bazı Hindu milliyetçisi liderlerin desteklediği, Hindistan Merkez Film Sertifikasyon Kurulu üyesi ve Hindistan Kültürel İlişkiler Konseyi'nde Hint Sineması'nın kültürel temsilcisi ve Holocost üzerinden Yahudilerle bağ kuran Hintli yönetmen, yapımcı ve yazar Vivek Ranjan Agnihotri'nin senaryosunu yazdığı ve yönettiği, Keşmir'deki Hindu azınlık Panditleri merkeze alan 2022 yapımı 'Keşmir Dosyaları' adlı filmin Hinduları Müslümanlara karşı nasıl kışkırttığını anlatmaktadır. Analistin "Filmin gösterime girmesinin ardından sosyal medya platformları, tıklım tıklım dolu salonlarda Müslüman karşıtı sloganlar atan ve insanları “hainleri vurmaya” çağıran izleyicilerin videolarıyla doldu. Hindu milliyetçisi aktivistler Müslümanlara karşı “intikam” çağrısında bulunurken, eleştirmenler filmi Müslümanları barbar olarak gösteren, Panditlerin ölü sayısını abartan ve olaylar sırasında Keşmirli Müslümanların bile öldürüldüğü gerçeğini görmezden gelen propagandist bir yapım olarak değerlendirdi." şeklindeki cümleleri planlı bir soykırımın propaganda ile yayılan izlerini göstermektedir.
Seçkin Deniz, 11.10.2024, Sonsuz Ark

Hindu Nationalism Has Found New Allies in Bollywood

"Hindistan film endüstrisinin bir kısmı iktidardaki BJP'ye yakınlaşırken, rejimi eleştirenler bir otosansür kültürü içinde faaliyet gösteriyor."

2022 yılında “Keşmir Dosyaları” Hindistan'da gösterime girdiğinde eşi benzeri görülmemiş bir toplumsal coşku yarattı. 1989'da başlayan uzun soluklu ayrılıkçı isyanın başlangıcında geçen Hintçe film, Müslümanların çoğunlukta olduğu bölgede Hindu bir azınlık olan Keşmirli Panditlere yönelik, kitlesel göçlerine yol açan şiddetli saldırıları konu alıyor. 

10 Ekim 2024 Perşembe

SA11021/KY77-NAİFK5: Gözün Aydın Abi!

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Üstüme başıma baktım, aracıma baktım. Bende bir değişiklik yoktu ama bu sabah her şey değişikti, herkes bir garipti."

Bugün her zamankinden çok daha farklı uyandım. Farklılığın ne olduğunu çözmem uzun zaman aldı ama bir farklılık vardı, o kesindi. Fark neydi, henüz belli değildi. Ömrüm vefa ederse bugünün farklılığını -en azından- ben öğrenecektim, siz merak edecektiniz.

SA11020/AF37: İsrail'in Ölüm Makinesinin ve ABD'nin Suç Ortaklığının Sonu Yok

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız analiz, 'Failure of Intelligence: The Decline and Fall of the CIA -İstihbarat Başarısızlığı: CIA'in Gerilemesi ve Çöküşü', 'National Insecurity: The Cost of American Militarism-Ulusal Güvensizlik: Amerikan Militarizminin Bedeli' , 'A Whistleblower at the CIA- CIA'de Bir İhbarcı' 'American Carnage: The Wars of Donald Trump-Amerikan Katliamı: Donald Trump'ın Savaşları' (Opus Publishing, 2019) ve 'Containing the National Security State-Ulusal Güvenlik Devletinin Kontrol Altına Alınması' (Opus Publishing, 2021) adlı kitapların yazarı, Uluslararası Politika Merkezi'nde kıdemli araştırmacı ve Johns Hopkins Üniversitesi devlet profesörü eski CIA analisti Melvin Goodman'a aittir ve Gazze ve Lübnan'da soykırım yapan İsrail'e ve ona destek veren ABD'ye odaklanmaktadır. "Gazze ve Lübnan'a karşı kullanılan silahların yaklaşık yüzde 70'i ABD envanterinden" diyen analist İsrail'i bir ölüm makinesi olarak tanımlamakta ve Biden yönetiminin İsrail'e verdiği desteği açıkça eleştirmektedir. 
Seçkin Deniz, 10.10.2024, Sonsuz Ark 


No End to Israel’s Killing Machine and U.S. Complicity

  • “Biz hala diplomatik bir çözüm için zaman ve alan olduğuna inanıyoruz. Savaş kaçınılmaz değil. Ve bunu önlemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz.” John Kirby, Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü, 20 Eylül 2024
  • “Teknolojimizin insanlığımızı aştığı korkunç derecede aşikar hale geldi.” Albert Einstein, Almanya doğumlu teorik fizikçi, 1879-1955
  • “Bir adam kaç kez başını çevirebilir/ve görmüyormuş gibi davranabilir.” Bob Dylan, “Blowin' in the Wind,” 1962

SA11019/SD3280: Seçkin Deniz Twitter Günlükleri 795 (16-20 Ağustos 2022)

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

 “Tarih, yazanların değil yorumlayanların toprağıdır.”

  
(Lütfen, Twitter alttan yukarıya doğru olan tweet akış grafiğinin tersine göre, tweetleri yukarıdan aşağıya doğru okuyunuz, orijinalini aramak istediğiniz tweet metnini kopyalayınız, Twitter arama motoruna yapıştırıp arama yaptırınız.) 
(26-31Ağustos 2022)  (Ağustos 2022: 2.735 Tweet- Önceki Toplam: 512.106 + 2.735  = 514.841 Tweet)

16 Ağustos 2022
İran, ABD-AB-İsrail ve Rusya'nın desteği ile güneyden Irak, Suriye ve Lübnan'dan Türkiye'ye karşı bir set örmüştür. İran faktörü devreden çıkarılmadan, PKK-DAEŞ-Esed faktörleri ile ilgili atılacak bir tek adım vardır; o da askerî operasyon; askerî operasyon yerine İran'da devrim https://t.co/FBC28b8kET

9 Ekim 2024 Çarşamba

SA11018/SD3279: Mıra | Öznel Şeyler 35: Sonrası Kendiliğinden Gelir

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Nasıl değişir insan?"

‘İnsanlar değişirler mi?’ sorusu dalgalanıyor zihnimde. Bir çocuğun ya da bir gencin değişiminden söz etmiyorum; fiziksel ya da biyolojik değişikliklerden de. Bir yetişkin olmuş olan bir insanın değişip değişmeyeceği ile ilgili düşünceler çok daha sık sarıyorlar zihnimin en işlek caddelerini.

SA11017/MT305: Bir Sonraki Sınır: DNA, Veri Depolama ve Hesaplama için Bir Güç Merkezi Olarak Ortaya Çıkıyor

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Veri depolama ve hesaplama için DNA kullanan yeni bir teknoloji, NC State ve Johns Hopkins'ten araştırmacılar tarafından ortaya çıkarıldı. Bu yenilikçi yaklaşım, veri yoğunluğunu ve depolama ömrünü artırmak için dendrikolloidler oluşturmayı ve moleküler hesaplamanın geleceğine giden yolu açmayı içeriyor. 


The Next Frontier: DNA Emerges as a Powerhouse for Data Storage and Computing

NC State ve Johns Hopkins'ten araştırmacılar, veri depolama ve hesaplama için DNA'dan yararlanan, veri depolama, alma, hesaplama ve yeniden yazma gibi yetenekler sunan çığır açıcı bir teknoloji geliştirdiler.

SA11016/SD3278: Seçkin Deniz Twitter Günlükleri 794 (11-15 Ağustos 2022)

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

 “Tarih, yazanların değil yorumlayanların toprağıdır.”

  
(Lütfen, Twitter alttan yukarıya doğru olan tweet akış grafiğinin tersine göre, tweetleri yukarıdan aşağıya doğru okuyunuz, orijinalini aramak istediğiniz tweet metnini kopyalayınız, Twitter arama motoruna yapıştırıp arama yaptırınız.) 
(26-31Ağustos 2022)  (Ağustos 2022: 2.735 Tweet- Önceki Toplam: 512.106 + 2.735  = 514.841 Tweet)

11 Ağustos 2022
Rusya bir ayıdır; ağır yaralanmadığı sürece daha tehlikeli hale gelir... https://t.co/S8Dfvin9K7

11 Ağustos 2022
Sonsuz Ark: SA9781/SD2487: Seçkin Deniz Twitter Günlükleri 680 (11-15 Ocak 2021)- @Seckin_Deniz @SonsuzArk  https://t.co/DuVpBcyJFp

8 Ekim 2024 Salı

SA11015/SD3277: Holokost Sonrası Dönemin Sonu

 Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız analiz, New York Times'ın en çok satan kitaplarından 'Letters to My Palestinian Neighbor-Filistinli Komşuma Mektuplar' ve 2013 Ulusal Yahudi Kitap Konseyince yılın kitabı seçilen 'Like Dreamers-Rüya Görenler Gibi' adlı kitapların yazarı, Duke Üniversitesi'nden İmam Abdullah Antepli ve Maital Friedman ile birlikte Müslüman Liderlik Girişimi'nin (MLI) eş direktörü ve enstitünün iEngage Projesi üyesi ve Shalom Hartman Enstitüsü'nün kıdemli üyesi Yossi Klein Halevi'ye aittir ve 7 Ekim 2023 sonrası Yahudilerin yaşadığı derin travmalara odaklanmaktadır. "Yahudi-Nazi, siyasi üstünlükçülüğün son noktasıdır: Sadece "İsrail" kimliğimizi kaybetmekle kalmadık, aynı zamanda en büyük düşmanımızın kimliğini de üstlendik." diyen analistin çelişkilerle ve kafa karışıklıklarıyla dolu, belki de şizofrenik bir gene sahip olmanın getirdiği endişe ve korkunun etkisiyle yaptığı analizde vatanlarını İsrail'in acımasız ve soykırımcı işgaline karşı savaşan Hamas savaşçılarına terörist demesi utanç vericidir; terörle anılan Yahudi-Siyonist özgeçmişe sahip İsrail devletinin bütün olarak uyguladığı Filistin'deki soykırımın bütün insanlık ve tarih için önemli olan sonuçlarına içeriden bir ses olarak olduğu gibi çevirerek yayınladığımız bu analizin dikkatle okunması gerektiğini düşünüyoruz. Analistin ifadesine göre gerçek nettir: "7 Ekim, devletin bizi, İsraillilerin de birbirini koruyacağı düşüncesini yerle bir etti."
Seçkin Deniz, 08.10.2024, Sonsuz Ark 

The end of the post-Holocaust era

"7 Ekim, İsraillilerin devletin onları koruyacağına olan inancını paramparça etti ve Amerikan Yahudilerinin tam toplumsal kabul duygusunu sarstı; ancak ileriye giden bir yol var."

Şimdi bir yıl mı oldu? Sadece bir yıl mı? 

7 Ekim 2023'ten bu yana birçoğumuz zamanın içinde kaybolmuş hissediyoruz. Tarihi nadiren biliyorum; bazen ayı unutuyorum.

SA11014/SD3276: "taşınır-gezer öyküler; sızı" /05.07.2002/17. patika

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

...taşınır/ gezer bir öykünün kahramanlarını daima sevdim...
...onlar için zaman ve mekân değil, görülen ve yaşanan şeyler mühim...
...kuralları da gezer/ değişir nitelikte...
...ve umarsız sıcak ile merhametsiz soğuğu hayalden uzak tutmazlar hiç...
...yaşarlar..
...tabiatın koynundakileri, suni ısı ve serinlikten daha fazla severler...

Seçkin Deniz Twitter Akışı