Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk
KY1/CÇ: Cemal Çalık, Konuk Yazar, 01.01.1962 yılında Erzurum Hasankale’de doğan yazarımız ilk orta ve lise
tahsilini Erzurum'da, yüksek öğrenimini ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Fen-Ed. Fakültesi
Sosyoloji Bölümü'nde tamamladı. Yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler
Enstitüsünde Yüksek Lisans yaptı. İlk
yazılarını lise sıralarında Erzurumda mahalli gazetelerde yayınladı. Üniversite
yıllarında ise Sivas’ta yayınlanan İmece dergisinde denemeler öyküler
yayınladı. 1994 yılında vadi
yayınlarından “Aşk Üzerine Değildir” adlı bir kitabı çıkan yazarımızın başta
Yedi İklim olmak üzere birçok dergide öyküleri denemeleri çıktı. Hâli hazırda
kendi köşesinde kâh okuyup kâh yazarak gün saymaktadır.
KY2/NC: Nevra Cihan, Konuk Yazar, Kalem tutar; ânı yazar arada da dünyaya sarfı nazar eder.
KY3/NT: Nurullah Tuna, Konuk Yazar, Dbekir doğumlu, Matematik Öğretmenliği 4. Sınıf Öğrencisi.
KY4/FM: Fikri Muhayyer, Konuk Yazar, Düşünen ve yazan bir kalem, müstear.
KY5/PT: Puran Tilmiz, Konuk Yazar, Entrikalarla dolu hayatları anlatmak isteyen bir renk, geniş bir dokunuş.
KY6/SK: Serra Karaçam, Konuk Yazar, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi mezunu, TV Habercisi, programcı, blogger, editör ve spiker
KY7/NY: Neşe Yıldız, Konuk Yazar
KY8/DY: Dilek Yaraş, Konuk Yazar, Gazeteci, yazar
KY9/NK: Neşe Kutlutaş, Konuk Yazar, Yazar, Sanat Tarihi ve Arkeoloji, Kafkasyalı. "Kalbi dünyanın bütün mazlumlarıyla beraber"
KY10/MrÖz: Merve Özgül, Konuk Yazar, (75 Eskişehir) Doğduğu şehre hasret, ekmeğini yediği suyunu içtiği şehirlere aşina. Tanıdığı her insan, gözünün gördüğü, kulağının duyduğu ne varsa öğretmeni. Soran, sorgulayan, buldukça arayan, kendi halinde biri. En iyi sırdaşım kalemim, arıyoruz, birlikte bulacağız beni....
KY11/TG: Tamer Güner, Konuk Yazar;
KY12/MNA: Merve Nur AY, Konuk Yazar, Yaşım kırk. Bu yaşıma kadar sayısını hatırlamadığım kadar kitap okudum, hepsinden çok şey öğrendim ancak hayatımı kitaplar değil Kuran değiştirdi.
KY13/AO: Adnan Onay, Konuk Yazar, KaçkarTV Yönetim Kurulu Başkanı
KY14/AD: Architeuthis Dux, Konuk Yazar, Çevirmen, Abla, yeni mezun...
KY15/BT: Bahar Türker, Konuk Yazar; Oyuncu
KY16/EŞ: Emine Seçeroviç, Konuk Yazar, Gazeteci
KY17/KÇ: Kemalettin Çalık, Konuk Yazar, Yazar, 1967 yılında doğan Kemalettin Çalık, öykü biriktirmeye daha çocukluk dönemlerinde başladı.1994 yılında Yaşar Nabi Nayır Gençlik Öyküsü yarışmasında Kemalettin Çalık imzasıyla katıldığı dosya dikkate değer bulundu ve Varlık Dergisi'nin Temmuz sayısında yayınlandı. 1995 yılında Süreyyya Evren'in hazırladığı “Genç Yazarlar ve Şairler Kitabı”nda “Siyah Öykü” isimli bir öykü ile yer aldı.1995 yılında İstanbul Gençlik Kitabevi Öykü yarışmasında katıldığı dosya Nil Kara ile üçüncülüğü paylaştı. Bu öyküler Gençlik Kitapevi’nce kitaplaştırıldı. 1997 yılında İm Ajans aracılığıyla “Gizli Opera Tarihi” adlı bir öykü kitabı çıkardı. Değişik dergilerde öyküler yayınladı. Bunlar sırasıyla: Yedi İklim, Varlık, Nar Edebiyat, Düşler Öyküler, Ütopya, Kiremit, Mavi Portakal, Morca... Çocuk kitapları yayınladı. 2008 Ümraniye Belediyesi Hikâye yarışmasında katıldığı “Ölüm Treni” adlı eserle üçüncülüğü kazandı.
KY18/ABK: Ayşe Betül Kayahan, Konuk Yazar, Gazeteci
KY19/MBAY: Mevlude Baysal, Konuk Yazar
KY20/MEK: Mustafa Ekici, Konuk Yazar, Gazeteci-Televizyoncu, 1966 Elazığ doğumlu, İstanbul İletişim Fakültesi mezunu, Yeni Şafak gazetesi ve çeşitli dergilerde (Yarın, Değişim vs) yazdı, AA'da habercilik ve İstanbul Bölge Müdürlüğü, TRT'de Kanal koordinatörlüğü yaptı, yapıyor. Evli, dört çocuk babası, İngilizce biliyor.
KY21/FEYB: Feyza Burgucuoğlu, Konuk Yazar, Eğitimci
KY22/AB: Azize Bahtiyar, Konuk Yazar, Tasarımcı
KY23/NN: Nehir Nil, Konuk Yazar, Yıllardır gezer, tozar... Ne, nereye kadar; merak eder...
KY24/CK: Caner Kerimoğlu, Konuk Yazar, Seslerin peşinde, seslerin kokusunu yazar...
KY25/NO: Naim Okur, Konuk Yazar, Naim OKUR, "03.04.1958 de Eynesil/Giresun da doğdum. İlk ve orta okulu Eynesil'de okuduktan sonra kazanmış olduğum devlet parasız yatılı okul imtihanı sonucunda liseyi Trabzon Lisesi'nde okudum. 1977'de girdiğim Hacettepe Üniversitesi Jeoloji-Maden mühendisliği bölümünden 1983 te mezun olduktan sonra 1984 yılında yüksek lisans ve doktora eğitimi için RWTH Aachen Üniversitesine başladım.1987 de eğitime ara vererek iş dünyasına atıldım. İş dünyası haricinde Almanya'da Milli- İslami çizgideki sivil toplum kuruluşlarında aktif görevlerde bulundum. Evli ve 5 çocuk babasıyım."
KY26/CA: Cihan Aktaş, Konuk Yazar, Yazar, 1960 Refahiye-Erzincan doğumlu. Beşikdüzü Öğretmen Lisesi’ni (1978) ve İstanbul DGSA Mimarlık Yüksek Okulu’nu (1982) bitirdi. Mimar, basın danışmanı, gazeteci ve okutman olarak çalıştı. Roman ve öykü kitapları yanı sıra kadın, kamusallık, sanat ve siyaset etrafında araştırma ve denemelerden oluşan kitaplar yayımladı.1995’te Türkiye Yazarlar Birliği, 1997’de Gençlik Dergisi tarafından ‘Yılın Hikayecisi’, 2002’de TYB tarafından yılın romancısı olarak ödüllendirildi. 2009’da “Kusursuz Piknik” isimli hikaye kitabı ESKADER tarafından yılın hikaye kitabı ödülüne değer bulundu. Halihazırda www.dunyabulteni.net, www.hayalperdesi.net ve www.sonpeygamber.info sitelerinde yazıyor.
KY27/ŞT: Şahin Torun, Konuk Yazar, Eleştirmen-Yazar, 'Şahin Torun 1967 yılında Erzurum'da doğdu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. Kamuda görev yapıyor ve kuramsal okumalar yapıyor. 1999 yılında İtalya'da yapılan bir seçmede Dünya Genç Yazarlar Birincilik Ödülü kazandı. Ayraç kitap tahlili ve eleştiri dergisini kurdu ve yönetti. Halen Siyah Sanat Dergisi ve Dünya Gündemi Gazetesi'nde Genel Yayın Danışmanlığı ve Genel Yayın Koordinatörlüğü yapıyor. Star Gazetesi Kitap Eki'ne kuramsal ve eleştirel yazılar yazıyor..'
KY28/ATA: Ata Atun, Konuk Yazar, Akademisyen, "Kıbrıslı Türk olan yazarımız, Kıbrıs, Yakın Doğu Üniversitesinde Profesör unvanı ile Mühendislik Fakültesinde görev yapmaktadır. Kıbrıs konusunda uzman olup, 2004 yılında BM gözetiminde gerçekleştirilen Kıbrıs görüşmelerine görüşmeci olarak katılmıştır. 1974 Mutlu Barış Harekatına Mücahit olarak katılan yazarımız, 1976 yılında çok genç yaşta Magosa Milletvekili seçilmiş, 2000 yılında Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş'ın, 2004 yılında Başbakan yardımcısı Serdar Denktaş'ın ve 2010 yılında da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun politik danışmanlık görevlerine getirilmiştir.
KY29/YA: Yurdagül Atun, Konuk Yazar, Gazeteci, "Ankara'da doğdum. Gazetecilik eğitimi aldım. Radyo-Tv- Sinema masteri yaptım, medya yöneticiliği bölümünde yaptığım doktoram tez aşamasındadır. Şimdiye kadar KKTC'de yayın yapan Kıbrıslı, Habardar gazetelerinde muhabirlik ve köşe yazarlığı, Star Kıbrıs Gazetesi'nde editörlük ve köşe yazarlığı görevlerinde bulundum. Şu anda Haberal Kıbrıslı Gazetesi Yazı İşleri Müdürü'yüm. Yazı ve haberlerim AB Haber, AB vizyonu, Trakyanın sesi (Yunanistan), Açık Gazete (İngiltere), Şeffaf Gazete, Haberte, Samsun Haber, Kıbrıs Postası, Haber Analiz, Eurovizyon, Kıbrıslıca Haber gibi birçok gazete ve sitede yayımlanmaktadır.
KY30/HR: Heca Ris, Konuk Yazar, "Ruhunun derinliklerinde "Her şey güzel olacak" temennisini diri tutan, bazen gevezelik edip duran bazen ağzını bıçak açmayan, seyreylediklerini ve öğrendiklerini haddini bilmesine vesile sayan, kendi aleminde biri ..."
KY31/FG: Feyza Gümüşlüoğlu, Konuk Yazar, "1988, Adana doğumlu. İlk-orta-lise oğrenimi Adana'da gördü. İstanbul Üniversitesi İktisat bölümünü 2009 yılında bitirdi. 2010 yılından beri Katar da yaşıyor. Katar Üniversitesi Gulf Studies de yüksek lisans yapıyor. 'Suriyede Muhalif Olmak' isimli bir kitabı var. İki yıl Anadolu Ajansı (AA) Katar Temsilciliği yaptı. Katar'ın yerel gazetesi Peninsula da haftalık ropörtajlar yapıyor. Türkiye'de ise freelance olarak ropörtajlar ve analizler yazmaya devam ediyor.."
KY32/YR: Yıldız Ramazanoğlu, Konuk Yazar, "1958 Ankara doğumlu. Ankara Kız Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Eczacılık fakültesini bitirdi. Öğrencilik yıllarından itibaren süreli yayınlarda deneme ve hikayeler yayınladı. Sivil toplum örgütlerine destek verdi. Türkiye’de ve dünyada kadın zirvelerini izledi, tebliğler sundu. Serbestiyet Com, İtibar dergisi ve Son Peygamber İnfo da yazıyor. Yayınlanmış kitapları: Bir Dünyanın Kadınları(1998), Derin Siyah(2002)TYB yılın hikaye kitabı ödülü, İkna Odası(2003), İçimden Geçen Şehirler(2004), Kırmızı(2006), Zilha Günü(2008), Angelika(2010) Eskader ödülü, Bağdat Fragmanı (2008) (TYB ödülü), Görme Bahçesi(2012), İşgal Kadınları(2012), Çiçekli Bir Boşluk (2014), Şehrin Gizli Öznesi (2014)"
KY33/YO: Yıldıray Oğur, Konuk Yazar, Gazeteci Yazar, "Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde okudu. 1999 yılında kurulan Siyasal Ufuk Hareketi içerisinde yer aldı. 2000 yılından bu yana 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlanma tarzına yönelttiği eleştirilerle tanındı. 2003 yılında Cumhuriyet gazetesinin "Genç Subaylar Rahatsız" manşetine tepki olarak kurulan Genç Siviller hareketinin kurucuları arasında yer aldı. Bir dönem Radikal gazetesi ve Birikim dergisinde yazarlık yapan Oğur, 2007 yılından 2013 yılına kadar Taraf gazetesindeki Manifestom adlı köşesinde yazdı aynı gazetenin yazı işleri müdürlüğü görevini de yürüttü. İstanbul Üniversitesi'nde doktora yapmaktadır. Türkiye gazetesinde yazmaktadır."
KY34/EE: Emin Emre, Konuk Yazar, İlahiyatçı Araştırmacı- Yazar,
KY35/YTK: Yaşar Taşkın Koç, Konuk Yazar, Gazeteci Yazar, "1965 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi Radyo Televizyon bölümünü bitirdi. Ulus Gazetesi’nde 1984 yılında başladığı gazetecilik hayatını, Yörünge Dergisi, Yurt Haber Ajansı ve Kanal 7’de, dergicilik, gazetecilik, ajans, televizyonculuk alanlarında yaptığı çalışmalarla sürdürdü. 2003 yılında, TV 5’in kurucu Ankara Temsilciliği görevini üstlendi. 2006 yılında TV 24’ün kurucu Ankara Temsilciliği görevine getirildi. İlk belgesel çalışmasını eski işadamı Nuri Demirağ üzerine kaydetti. İstiklal Madalyası’nın ilk ve tek belgeselini Osman Sert’le beraber çekti. TV 24’te ‘Keşke Olmasaydı’ yakın tarih dizisi programı içinde 30’a yakın bölümde emek verdi. Köşk’ün Öyküsü, Endülüs, Erdem Beyazıt, TBMM, SEKA, Ali Adnan/Başvekil, Mehmed Akif isimli belgesellere imza atan Koç, bu çalışmalarının karşılığında 10’a yakın ödülle ödüllendirildi. Haber7.com ve Mansettv.com sitelerinde köşe yazarlığı yapmış olan Yaşar Taşkın Koç, evli ve 2 çocuk babasıdır."
KY36/CK: Ceren Kenar, Konuk Yazar, Gazeteci Yazar, "Ceren Kenar ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programını tamamlamiş, Boğaziçi Üniversitesinde sosyoloji alanında master yapmış, ve Beyrut Amerikan Üniversitesinde Tarih alanında yüksek lisans çalışmalarına devam etmiştir. Foreign Policy, Daily Beast, Middle East Eye, The New York Times gibi uluslararası yayın organlarında makaleleri yayınlanmıştır. Ortadoğu siyasetine yoğunlaşan Kenar'ın aynı zamanda Türkiye'de din-devlet ilişkileri üzerine yayınlanmış akademik makaleleri mevcuttur. Türkiye Gazetesinde köşe yazarlığının yanı sıra TRT1'de Şimdi ve Burada programının sunuculuğunu yapmaktadır."
KY37/AZ: Ardan Zentürk, Konuk Yazar, Gazeteci,Televizyoncu, "1955 yılında İstanbul, Üsküdar'da doğdu. Şu anda Star Gazetesi'nde köşe yazarlığının yanında kendisine ait Zentürk Yapım Yayın adlı bir şirketi vardır. Şirket TRT ekranlarına Sınırlar ve İnsanlar adlı bir program hazırlamaktadır. İlk öğrenimini Marmara Koleji (İstanbul), Orta ve lise öğrenimini Eskişehir Maarif Koleji ’nde tamamladı. Marmara Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Kürsüsü Dış Politika Bölümü’nden 1979 yılında mezun oldu, İstanbul Üniversitesi, Siyaset Bilimi Kürsüsü’nde bir yıl master yaptı. Meslek içi eğitiminin önemli bir bölümünü, Drake Üniversitesi’nde aldığı TV yöneticiliği kursu ile tamamladı. Bu arada, Georgetown Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Oxford Üniversitesi Orta Asya Araştırmaları Ensitütüsü gibi kuruluşlarda mesleği ile ilgili kısa süreli kurslara katıldı. H. Canan Zentürk ile evli. A.Özgür Zentürk ve S.Ege Zentürk adlarında iki oğlu var. Çok iyi derecede İngilizce bilir. Gazeteciliğe 1976 yılında, İstanbul Ticaret Odası’nın resmi yayın organı olan İstanbul Ticaret gazetesinde başladı. Şu anda Anadolu Bil Meslek Yüksek okulunda öğretim görevlisi olarak öğrenciler ile deneyimlerini paylaşmaktadır. 1977 yılında Hürriyet Gazetesi’te yazıişlerine bağlı sayfa düzeltmeni oldu. Tercüman Gazetesi, Güneş Gazetesi, Sabah Gazetesi, Günaydın Gazetesi. Tercüman, Güneş, Sabah ve Günaydın gazetelerinde Dış Haberler Editörlüğü, Güneş’te yazıişleri müdürlüğü, Günaydın’da da Ankara Temsilciliği görevlerini gerçekleştirdi. 1999-2000 yılları arasında da Türkiye Gazetesi Genel Koordinatörlüğü’nü yaptı.Meslek yaşamı süresince Tercüman, Güneş ve Günaydın gazetelerinde dış haber ağırlıklı yorumculuk, Dünya gazetesi “Politika Terası” köşesi siyasi yorumculuğu, Türkiye gazetesi Avrasya-Strateji sayfası yazarlığını yürüttü. Televizyonculuğa HBB'nin Ankara Haber Müdürü olarak 1992 yılında geçti. 1993 yılında Star TV'nin Ankara Temsilcisi, 1994'te de Genel yayın Yönetmeni oldu. 1995 yılında Kanal D genel yayın yönetmenliği görevini yaptı. 1997 yılında Kanal 6 Genel Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2002-2003 yılları arasında da Starhaber 24 haber kanalının genel koordinatörlüğünü yürüttü."
KY38/SevDur: Sevda Dursun, Gazeteci-yazar,
KY39/AA: Ayşenur Alkazak, Siyaset Bilimi, Tarih,
KY40/HF: Hüsameddin Ferzîzâde, İranlı, Üniversite öğrencisi, "“İslâm’dan İslâm’a” (Uydurulan İslâm’dan İndirilen İslâm’a yolculuk) başlıklı çalışması dolayısıyla yargılanmış ve idama mahkum edilmiştir. Ekim 2015 itibarı ile akıbeti belirsizdir."
KY41/KT: Kemal Taner, "Uzun yıllar müzik dünyasında çalıştı. Mikrofon yerleştirmekten enstrüman taşımaya, aranjörlükten stüdyo enstrümanistliğine kadar toz yutmuşluğu olan alaylı bir gözlemci. Sanat dünyasındaki abukluğa karşı “Bu iş böyle olmaz” diye mırıldanan içeriden bir Ben-i Âdem."
KY42/HM: Hamidreza Mohammesnejad, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tarih Bölümü Doktora Öğrencisi, (mohamadnejad1386@yahoo.com)"
KY43/BRŞ: Birsen Şöhret, Anne, Sosyolog, "Araştırma yapmayı, öğrenmeyi, tarihi ve kültürel gezileri, insanlarla diyalog kurup onlarla söyleşmeyi, sanatsal etkinlikleri, fotoğraf çekmeyi ve kalabalık misafirlere sofralar hazırlamayı çok seviyor. Ney üflüyor ancak nota bilmediği için ezgi çalamıyor."
KY44/EÖ: Esra Öztürk, Araştırmacı, "1987 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Esra Öztürk, ilk ve orta öğrenimini İstanbul'da gördü. KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde lisans eğitimi aldı. Marmara Üniversitesi Uluslararası Ticaret alanında yüksek lisansını tamamlayan Öztürk, İstanbul Üniversitesi'nde Avrupa Birliği alanında doktora eğitimine devam etmektedir. New York'ta habercilik eğitimi de alan Öztürk, bölgesel kalkınma, Orta Doğu, gençlik ve mültecilik konularıyla ilgilenmektedir. Esra Öztürk'ün, Yeni Şafak Gazetesi Düşünce Günlüğü sayfasında yazıları yayınlanmaktadır."
KY45/SB: Sidar Basut, Gazeteci-Televizyoncu, "Gazeteciliğe İstanbul'da basılan haftalık Kürtçe-Türkçe yayınlanan Hêvî gazetesiyle başladım. Farklı sektörlerde çalıştıktan sonra TRT 6'te dublaj sanatçılığının yanı sıra Pira Bakur û Başûr adıyla bir gezi programı sundum. 2012 yılında Gelê Kurdistan TV'nin Türkiye temsilciğinin yanı sıra Rengên Bakur adıyla bir gezi programı sundum. Şuan TRT Kurdî de SihhetBe adıyla bir gezi programı sunuyorum."
KY46/EE: Ekrem Ergüder, Yönetmen, "1986'da TRT İstanbul Televizyonunda prodüktör olarak televizyonculuğa başladı. Altı yıl TRT'de çalıştıktan sonra ilk özel televizyon İnterStar ve Teleon'da programcı/yönetmen olarak çalıştı. Daha sonra Kanal6 yayınını Londra'dan başlattı. Türkiye'ye dönüşte yapımcı/yönetmen olarak Kanal6'da bir çok programa imza attı ve müzik-eğlence programları koordinatörlüğü yaptı. Daha sonra “ANS Productions”da hem yönetmenlik hem de Yerel Medya Programları genel koordinatörlüğü yaptı. 2009'da “Akademi Neo” da öğretim görevlisi olarak “Televizyonculukta Yapım-Yönetim” dersleri, “Daruşşafaka Lisesi Sinema Kulübü”nde "Kısa Film" dersleri verdi. 2011 yılında “KRT Karadeniz Tv” de program müdürü olarak görev yaptı. Son olarak eylül 2012 - şubat 2013 tarihleri arasında “Erguvan Yapım” tarafından gerçekleştirilen Balkan Savaşları “Yüz Yıllık Hüzün” adlı belgeselin yönetmenliğini yaptı. Halen aynı kurumda yeni belgesel projelerine devam ediyor. Gazetemen adlı sitede de kitle iletişimi, medya ve siyaset üzerine yazılar yazıyor. Ödülleri: 1987 “Günaydın Gazetesi” En iyi Çocuk Programı Ödülü “Merhaba Çocuklar” - 1993 Marketing Türkiye” En iyi Tv Programı Ödülü “Süpermarket” Yarışması"
KY47/OE: Osman Ekiz, Fotoğraf Sanatçısı, "Özgeçmişimi fotoğraf setlerim yayınlanırken parça parça, biraz hikaye ile karışık vermek istiyorum."
KY48/SY: Selahattin Yusuf, Yazar, "1974 yılında Trabzon'da doğdu. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Fakültede felsefe ve edebiyat yazıları yazmaya başladı. 1996 yılından itibaren Yeni Şafak, Ülke dergisi, Star Gazetesi, Aktüel dergisi gibi süreli yayınlarda yazdı. Hikaye, roman, deneme ve inceleme dallarında toplam 7 kitabı bulunuyor. Televizyon yorumculuğu yapıyor ve edebiyatla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Kişisel blog yazıları http://www.selahattinyusuf.com adresinden takip edilebilir."
KY49/İTIĞLI: İbrahim Tığlı, Gazeteci,
KY50/FER: Fatih Er, Gazeteci,
KY51/HA: Hakkı Aslan, Girişimci, "Gönlünde olanı yazan... Kendi çapında politikayla ilgilenen... Gizemli işaretleri inceleyen... Teknoloji meraklısı ... Gördüklerini anlatmaya gayret gösteren... Ölene kadar Hak olanı kükreyecek olan Aslan."
KY52/YÖ: Yusuf Özhan, Araştırmacı, Gazeteci,Yazar, "1986 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimi İstanbul’da, lise öğrenimini ise Bahreyn’de tamamladı. 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Georgetown Üniversitesi’nde İletişim, Kültür ve Teknoloji alanında yüksek lisans yaptı. 2010-12 yılları arasında yeni medya araçlarının siyasal iletişimdeki rolü üzerine yüksek lisans düzeyinde araştırmalar gerçekleştirdi. ABD’de bulunduğu süre içerisinde, Türk-Amerikan ilişkileri, Basra Körfezi ve Suriye İç Savaşı hakkında çeşitli düşünce kuruluşlarında araştırma asistanlığı yaptı. Kaleme aldığı yorum ve analizler çeşitli mecralarda yer buldu. 2012-14 arasında Star Gazetesi’nde dış politika editörlüğü yapan Özhan, 2014-16 yılları arasında TRT World Online Direktörlüğü görevini üstlendi. Hali hazırda ESMEDYA Digital Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışan Özhan, Marmara Üniversitesi’nde de yeni medya araçlarının çatışma ve kriz haberciliğinde kullanımı üzerine doktora çalışmalarını sürdürmektedir."
KY53/UE: Umut Elmas, AB Uzmanı, AR-GE Politikaları, "1979 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler alanında tamamladı. Kuzey Avrupa’da, Avrupa Birliği, Ar-Ge Politikaları, uluslararası kalkınma ve inovasyon konularında eğitim hayatına devam etti. Kamu kurumları ve yerel yönetimlerde bir çok ulusal ve uluslararası proje gerçekleştiren Elmas, ulusal TV ve radyo programlarında AB ve dış politika alanında değerlendirmelerde bulunmaktadır."
KY54/MBEY: Mert Beyoğlu,
KY55/İER: İlker Erinç, "1968 İzmir Karşıyaka doğumluyum. İlk öğretimimi Ankara İlkokulu’nda orta öğretimimi Karşıyaka Gazi Lisesi’nde tamamladım. 1989 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi’nden inşaat mühendisi olarak mezun oldum. Askerlik görevimi Narlıdere İstihkam Okulunda tamamladım. Evli ve iki çocuk babasıyım. Konut inşaatı alanında kendi firmam ile faaliyet gösteriyorum. 2001-2003 yılları arasında yerel siyasetle ilgilendim. Bu süre zarfında kendimi ve siyaset kurumunu tanıma imkanı buldum. Aylık bir yerel gazete olan Karşıyaka Haber gazetesinde birkaç yıl köşe yazarlığı yaptım. Amatör fotoğrafçılık ve motosiklet ile ilgilendim. Halen havalı silah atıcılığı yapmaktayım."
KY56/HS: Halim Selim, Araştırmacı yazar
KY57/AHCZD, Ahmet Hocazâde, İlahiyat Araştırmacısı
KY58/GÖKA, Erol Göka, Prof. Dr, "1959 Çal/Denizli doğumlu. Psikiyatri eğitim görevlisi. 'Türklerin Psikolojisi', 'Türk'ün Göçebe Ruhu', 'Hayatın Anlamı Var mı?', 'Hoşçakal: Kayıp, Matem ve Hayatın Zorlukları', 'Aşk Her şeyi Affederse: Teknomedyatik Dünyada Aşk ve Ahlak' gibi birçok kitabın yazarı. Evli, 5 çocuk babası... "
KY59/MLÖZ, Melek Öz, Çevirmen, "Bilmediklerinin peşinde..."
KY60/ES, Emeti Saruhan, Gazeteci, "1978 yılında Eskişehir’de doğdu. Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde tamamladı. Yeni Şafak gazetesinin kültür servisi, kitap ve pazar eklerinde muhabirlik yaptı. Uzun süre Pazar Eki’nde editör olarak çalıştı. Yeni Şafak gazetesi için yaptığı röportajlar “Biraz Muhabbet” köşesinde yayınlandı. Bu röportajları “Zamanın Tanıkları” adıyla kitaplaştı. Aralık 2015’den bu yana Gerçek Hayat dergisinin yayın koordinatörü."
KY61/FÖ, Faruk Önalan, "Seferidir, düşünür, araştırır..."
KY62/HD, Hasan A. Deveci, Hukukçu,
KY63/ÖA, Ömer Altaş, Düşünür,
KY64/ZTK, Zahide Tuba Kor, "Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde 2003’te lisansını, 2007’de yüksek lisansını Türkiye-Suriye ilişkileri üzerine yazdığı tezle tamamladı. Anlayış dergisinde yazar ve editör olarak çalıştı (2004-2010). Bilim ve Sanat Vakfı Küresel Araştırmalar Merkezinde koordinatör yardımcılığını yürüttü (2010-2014). Araştırma konuları arasında Ortadoğu, dinler ve mezhepler tarihi ile Türk dış politikası bulunuyor. Şu anda İngilizce ve Arapça basından makale tercüme ediyor. Yayınlanmış kitapları şunlardır: Ortadoğu Konuşmaları: Bölgesel ve Küresel Perspektiften “Arap Baharı” (Küre Yayınları), Küresel Vicdanın Dilinden Özgürlük Filosu: Yolcularla Söyleşiler (İHH Kitap), Witnesses of the Freedom Flotilla: Interviews with Passengers (İHH Kitap), Ortadoğu’nun Aynası Lübnan (İHH Kitap), Siyonizm Düşünden İşgal Gerçeğine Filistin (İHH Kitap) “Yahudi Kadının Modernleşme Tecrübesi ve İsrail Örneği” (Harf Harf Kadınlar, Küre Yay.) yayınlarını http://ortadogugunlugu.blogspot.com.tr/ de paylaşmaktadır."
KY65/MC, Mihraç Cerrahoğlu, "3 Ocak 1984 Kars Doğumlu. İlk öğrenimini Kars'ta, lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Türkiye'de Televizyon kanallarında çeşitli pozisyonlarda görev aldı. Yurt Dışında (Türkmenistan, Irak) Devlet televizyonlarının kurulum ve eğitim çalışmalarında bulundu. Türkiye'de birçok kurumda Tasarım ve Animasyon eğitmenliği yaptı. Şu an Hâlâ Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminde (Erbil) Destek ve Eğitim personeli olarak devam ediyor. Çeşitli öykü ve yazıları Dergâh ve İzdiham dergilerinde yayımlandı., http://mihrac.com , mihracc.blogspot.com "
KY66/SY, Seyit Yüzüak, "Sıcak bir yaz sabahı, 1982 yılında Mersin`de doğmasına rağmen defterde Konya nüfusuna kayıtlı olmasından dolayı “Aslen Konya, şahsen Mersinlidir". Orta ve lise eğitimini Mersin İmam Hatip Lisesi`nde tamamlarken bir “ARAYIŞ” ile kendini tanımlamak ve tanımak yolculuğuna çıkmış, lisenin aylık yayınlanan dergisinde yazmanın yanı sıra okulun kültür ve edebiyat faaliyetlerinde de aktif rol almıştır. Dönemin 28 Şubat olarak bilinen politik soğuk hava dalgasının üniversiteye giriş katsayısı mağdurlarından biri olmasına rağmen, “Biz çalışanların hakkını zayi etmeyiz” ayetine olan inancı ve güvenci ile, devletine ve o günün yöneticilerine isyan etmek yerine, daha çok çalışarak “ARAYIŞ” yolunda arzu ettiği bölümü kazanmış ve lisans öğrenimini Aydın, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Biyoloji bölümünde derece ile tamamlamıştır. Lisans dönemi boyunca, halen daha aktif olarak devam eden “Gönüllü Çevre Çalışma Grubu’ nu kurarak çevresel ve toplumsal projelerde rol almıştır.
“ARAYIŞ” yolculuğunun önemli bir durağı olan üniversiteyi 2004 yılında bitirdikten sonra yeniden 28 Şubat eseri bir engel ile karşılaşmış olup, ADÜ`de başlamış olduğu yüksek lisansı hak ettiği kadro verilmediği için bırakmak zorunda kalmış ve sonrasında KPSS puanı ile Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), Zonguldak Yurt Müdürluğüne 2005 yılında Yönetim Memuru olarak atanmıştır. 3 yıllık memuriyetinde devlet yapısı ve işlevi konusunda bilgi ve tecrübe edinmiş, askerlik hizmetini de 2007 yılında İstanbul`da kısa dönem olarak tamamlamıştır.
Kendi ülkesinde akademisyen olmasına müsaade edilmeyeceği kanaati ve mevcut akademik atmosferin kalitesizliğine şahit olmaktan dolayı, master ve doktora derecesini yurt dışında yapmaya karar vermiş ve bu niyetle 2008 senesinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yurt dışı bursunu kazanmıştır. MEB burslusu olarak önce Hacettepe Üniversitesi`nde 6 ay, sonrasında da Amerika, Alabama Üniversitesi`nde 1 yıl dil kursu (İngilizce) almıştır. Mississippi State Üniversitesi`nde Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında 2012 yılında master derecesini tamamlamış, ardından North Carolina State Üniversitesi, Bitki Biyolojisi bölümünde doktoraya başlamış olup halen devam etmektedir. Bitkilerin sekonder metabolitlerinden, güçlü birer anti-oksidan ve anti-kanser özelliği gösteren proanthocyanidin ve anthocyanidin moleküllerinin üretimi konusunda doktora tezini çalışmaktadır. 2018 yaz döneminde doktora derecesini aldıktan sonra ülkesine (Türkiye) geri dönmeyi planlamaktadır."
KY67/YE, Yaser Emre, Gazeteci-Yazar, "Aslen İlahiyat mezunuyum. Hobi olarak Ortadoğu ve Gazeteciliğe başladım.. Sonra meslek haline geldi."
KY68/EA, Ertuğrul Aydın, Gazeteci-Yazar, "Güç körleştirir, felakete sürükler. Gelecek nesillere darb-ı mesel olanlar zayıflar değil en güçlülerdir bu yüzden."
KY69/EY, Erhan Yalvaç, Karikatürist, "Erhan Yalvaç. Mevsimlik çizer. İtina ile çizer, hemen teslim eder."
KY70/ZK, Zeynep Karataş, Sosyolog, Gazeteci
KY71/ATANTİK, Abdülaziz Tantik, Yazar, "01. 01. 1963 Mardin doğumlu. İlk, orta ve liseyi Adana’da okudu. 1982 dönem Adana İmam Hatip Lisesi mezunu. Adana’da çeşitli sivil çalışmalar ve ilmi faaliyetlerde bulundu. Adana Gönüllü Teşekküller Başkanlığı yanında Adana Mazlum Der Şube Başkanlığı ve yöneticiliği yaptı. 2003 Eylül’ünden bu tarafa İstanbul’da yaşayan yazar, Özgün İrade Dergisi Editörlüğü, Özgün Düşünce Dergisi Genel Koordinatörlüğü, Özgün Duruş gazetesi yayın kurulu üyeliği ve yazarı olarak faaliyetlerini sürdürdü. Dünyaya Yeni Söz ve Milat Gazetelerinde günlük yazılar yazdı. Halen www.dusuncemektebi.com sitesinde yazmaya devam ediyor. Bilge Adam dergisi ve muhtelif dergilerde aralıklı yazıları yayınlanan yazarımız okuma ve yazma faaliyetini sürdürmektedir. Okumalarını felsefe, tasavvuf ve İslam düşüncesi üzerine sürdürmekte olan yazarımız kitap çalışmalarına devam etmektedir. Yayınlanmış eserleri: Yüzleşme, 2005 Çıra Yay., Şehrin Yalnızlığında Benliğin Aşk Düşü, 2007 Çıra Yay. , Fıtrat ve Kulluk, 2009 Çıra Yay.
İslamcılığın Arayışı, 2014 Pınar Yay."
KY73/PH, Peri Han, Yazar, "İstanbul Üniversitesinde Sosyal Antropoloji eğitimi aldı. Yine İstanbul Üniversitesinde Kültürel Miras ve Turizm okuyor. İnsana dair bütün konularla ilgilenir. Yazdıkları kendini bağlar."
KY74/SA, Safvan Allahverdi, Haber muhabiri, Anadolu Ajansı Washington D.C. bürosu
KY75/NDY, Nilüfer Dilrûba Yılmaz,
KY2/NC: Nevra Cihan, Konuk Yazar, Kalem tutar; ânı yazar arada da dünyaya sarfı nazar eder.
KY3/NT: Nurullah Tuna, Konuk Yazar, Dbekir doğumlu, Matematik Öğretmenliği 4. Sınıf Öğrencisi.
KY4/FM: Fikri Muhayyer, Konuk Yazar, Düşünen ve yazan bir kalem, müstear.
KY5/PT: Puran Tilmiz, Konuk Yazar, Entrikalarla dolu hayatları anlatmak isteyen bir renk, geniş bir dokunuş.
KY6/SK: Serra Karaçam, Konuk Yazar, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi mezunu, TV Habercisi, programcı, blogger, editör ve spiker
KY7/NY: Neşe Yıldız, Konuk Yazar
KY8/DY: Dilek Yaraş, Konuk Yazar, Gazeteci, yazar
KY9/NK: Neşe Kutlutaş, Konuk Yazar, Yazar, Sanat Tarihi ve Arkeoloji, Kafkasyalı. "Kalbi dünyanın bütün mazlumlarıyla beraber"
KY10/MrÖz: Merve Özgül, Konuk Yazar, (75 Eskişehir) Doğduğu şehre hasret, ekmeğini yediği suyunu içtiği şehirlere aşina. Tanıdığı her insan, gözünün gördüğü, kulağının duyduğu ne varsa öğretmeni. Soran, sorgulayan, buldukça arayan, kendi halinde biri. En iyi sırdaşım kalemim, arıyoruz, birlikte bulacağız beni....
KY11/TG: Tamer Güner, Konuk Yazar;
KY12/MNA: Merve Nur AY, Konuk Yazar, Yaşım kırk. Bu yaşıma kadar sayısını hatırlamadığım kadar kitap okudum, hepsinden çok şey öğrendim ancak hayatımı kitaplar değil Kuran değiştirdi.
KY13/AO: Adnan Onay, Konuk Yazar, KaçkarTV Yönetim Kurulu Başkanı
KY15/BT: Bahar Türker, Konuk Yazar; Oyuncu
KY16/EŞ: Emine Seçeroviç, Konuk Yazar, Gazeteci
KY17/KÇ: Kemalettin Çalık, Konuk Yazar, Yazar, 1967 yılında doğan Kemalettin Çalık, öykü biriktirmeye daha çocukluk dönemlerinde başladı.1994 yılında Yaşar Nabi Nayır Gençlik Öyküsü yarışmasında Kemalettin Çalık imzasıyla katıldığı dosya dikkate değer bulundu ve Varlık Dergisi'nin Temmuz sayısında yayınlandı. 1995 yılında Süreyyya Evren'in hazırladığı “Genç Yazarlar ve Şairler Kitabı”nda “Siyah Öykü” isimli bir öykü ile yer aldı.1995 yılında İstanbul Gençlik Kitabevi Öykü yarışmasında katıldığı dosya Nil Kara ile üçüncülüğü paylaştı. Bu öyküler Gençlik Kitapevi’nce kitaplaştırıldı. 1997 yılında İm Ajans aracılığıyla “Gizli Opera Tarihi” adlı bir öykü kitabı çıkardı. Değişik dergilerde öyküler yayınladı. Bunlar sırasıyla: Yedi İklim, Varlık, Nar Edebiyat, Düşler Öyküler, Ütopya, Kiremit, Mavi Portakal, Morca... Çocuk kitapları yayınladı. 2008 Ümraniye Belediyesi Hikâye yarışmasında katıldığı “Ölüm Treni” adlı eserle üçüncülüğü kazandı.
KY18/ABK: Ayşe Betül Kayahan, Konuk Yazar, Gazeteci
KY19/MBAY: Mevlude Baysal, Konuk Yazar
KY20/MEK: Mustafa Ekici, Konuk Yazar, Gazeteci-Televizyoncu, 1966 Elazığ doğumlu, İstanbul İletişim Fakültesi mezunu, Yeni Şafak gazetesi ve çeşitli dergilerde (Yarın, Değişim vs) yazdı, AA'da habercilik ve İstanbul Bölge Müdürlüğü, TRT'de Kanal koordinatörlüğü yaptı, yapıyor. Evli, dört çocuk babası, İngilizce biliyor.
KY21/FEYB: Feyza Burgucuoğlu, Konuk Yazar, Eğitimci
KY22/AB: Azize Bahtiyar, Konuk Yazar, Tasarımcı
KY23/NN: Nehir Nil, Konuk Yazar, Yıllardır gezer, tozar... Ne, nereye kadar; merak eder...
KY24/CK: Caner Kerimoğlu, Konuk Yazar, Seslerin peşinde, seslerin kokusunu yazar...
KY25/NO: Naim Okur, Konuk Yazar,
KY26/CA: Cihan Aktaş, Konuk Yazar, Yazar, 1960 Refahiye-Erzincan doğumlu. Beşikdüzü Öğretmen Lisesi’ni (1978) ve İstanbul DGSA Mimarlık Yüksek Okulu’nu (1982) bitirdi. Mimar, basın danışmanı, gazeteci ve okutman olarak çalıştı. Roman ve öykü kitapları yanı sıra kadın, kamusallık, sanat ve siyaset etrafında araştırma ve denemelerden oluşan kitaplar yayımladı.1995’te Türkiye Yazarlar Birliği, 1997’de Gençlik Dergisi tarafından ‘Yılın Hikayecisi’, 2002’de TYB tarafından yılın romancısı olarak ödüllendirildi. 2009’da “Kusursuz Piknik” isimli hikaye kitabı ESKADER tarafından yılın hikaye kitabı ödülüne değer bulundu. Halihazırda www.dunyabulteni.net, www.hayalperdesi.net ve www.sonpeygamber.info sitelerinde yazıyor.
KY27/ŞT: Şahin Torun, Konuk Yazar, Eleştirmen-Yazar, 'Şahin Torun 1967 yılında Erzurum'da doğdu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. Kamuda görev yapıyor ve kuramsal okumalar yapıyor. 1999 yılında İtalya'da yapılan bir seçmede Dünya Genç Yazarlar Birincilik Ödülü kazandı. Ayraç kitap tahlili ve eleştiri dergisini kurdu ve yönetti. Halen Siyah Sanat Dergisi ve Dünya Gündemi Gazetesi'nde Genel Yayın Danışmanlığı ve Genel Yayın Koordinatörlüğü yapıyor. Star Gazetesi Kitap Eki'ne kuramsal ve eleştirel yazılar yazıyor..'
KY28/ATA: Ata Atun, Konuk Yazar, Akademisyen, "Kıbrıslı Türk olan yazarımız, Kıbrıs, Yakın Doğu Üniversitesinde Profesör unvanı ile Mühendislik Fakültesinde görev yapmaktadır. Kıbrıs konusunda uzman olup, 2004 yılında BM gözetiminde gerçekleştirilen Kıbrıs görüşmelerine görüşmeci olarak katılmıştır. 1974 Mutlu Barış Harekatına Mücahit olarak katılan yazarımız, 1976 yılında çok genç yaşta Magosa Milletvekili seçilmiş, 2000 yılında Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş'ın, 2004 yılında Başbakan yardımcısı Serdar Denktaş'ın ve 2010 yılında da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun politik danışmanlık görevlerine getirilmiştir.
KY29/YA: Yurdagül Atun, Konuk Yazar, Gazeteci, "Ankara'da doğdum. Gazetecilik eğitimi aldım. Radyo-Tv- Sinema masteri yaptım, medya yöneticiliği bölümünde yaptığım doktoram tez aşamasındadır. Şimdiye kadar KKTC'de yayın yapan Kıbrıslı, Habardar gazetelerinde muhabirlik ve köşe yazarlığı, Star Kıbrıs Gazetesi'nde editörlük ve köşe yazarlığı görevlerinde bulundum. Şu anda Haberal Kıbrıslı Gazetesi Yazı İşleri Müdürü'yüm. Yazı ve haberlerim AB Haber, AB vizyonu, Trakyanın sesi (Yunanistan), Açık Gazete (İngiltere), Şeffaf Gazete, Haberte, Samsun Haber, Kıbrıs Postası, Haber Analiz, Eurovizyon, Kıbrıslıca Haber gibi birçok gazete ve sitede yayımlanmaktadır.
KY30/HR: Heca Ris, Konuk Yazar, "Ruhunun derinliklerinde "Her şey güzel olacak" temennisini diri tutan, bazen gevezelik edip duran bazen ağzını bıçak açmayan, seyreylediklerini ve öğrendiklerini haddini bilmesine vesile sayan, kendi aleminde biri ..."
KY31/FG: Feyza Gümüşlüoğlu, Konuk Yazar, "1988, Adana doğumlu. İlk-orta-lise oğrenimi Adana'da gördü. İstanbul Üniversitesi İktisat bölümünü 2009 yılında bitirdi. 2010 yılından beri Katar da yaşıyor. Katar Üniversitesi Gulf Studies de yüksek lisans yapıyor. 'Suriyede Muhalif Olmak' isimli bir kitabı var. İki yıl Anadolu Ajansı (AA) Katar Temsilciliği yaptı. Katar'ın yerel gazetesi Peninsula da haftalık ropörtajlar yapıyor. Türkiye'de ise freelance olarak ropörtajlar ve analizler yazmaya devam ediyor.."
KY32/YR: Yıldız Ramazanoğlu, Konuk Yazar, "1958 Ankara doğumlu. Ankara Kız Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Eczacılık fakültesini bitirdi. Öğrencilik yıllarından itibaren süreli yayınlarda deneme ve hikayeler yayınladı. Sivil toplum örgütlerine destek verdi. Türkiye’de ve dünyada kadın zirvelerini izledi, tebliğler sundu. Serbestiyet Com, İtibar dergisi ve Son Peygamber İnfo da yazıyor. Yayınlanmış kitapları: Bir Dünyanın Kadınları(1998), Derin Siyah(2002)TYB yılın hikaye kitabı ödülü, İkna Odası(2003), İçimden Geçen Şehirler(2004), Kırmızı(2006), Zilha Günü(2008), Angelika(2010) Eskader ödülü, Bağdat Fragmanı (2008) (TYB ödülü), Görme Bahçesi(2012), İşgal Kadınları(2012), Çiçekli Bir Boşluk (2014), Şehrin Gizli Öznesi (2014)"
KY33/YO: Yıldıray Oğur, Konuk Yazar, Gazeteci Yazar, "Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde okudu. 1999 yılında kurulan Siyasal Ufuk Hareketi içerisinde yer aldı. 2000 yılından bu yana 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlanma tarzına yönelttiği eleştirilerle tanındı. 2003 yılında Cumhuriyet gazetesinin "Genç Subaylar Rahatsız" manşetine tepki olarak kurulan Genç Siviller hareketinin kurucuları arasında yer aldı. Bir dönem Radikal gazetesi ve Birikim dergisinde yazarlık yapan Oğur, 2007 yılından 2013 yılına kadar Taraf gazetesindeki Manifestom adlı köşesinde yazdı aynı gazetenin yazı işleri müdürlüğü görevini de yürüttü. İstanbul Üniversitesi'nde doktora yapmaktadır. Türkiye gazetesinde yazmaktadır."
KY34/EE: Emin Emre, Konuk Yazar, İlahiyatçı Araştırmacı- Yazar,
KY35/YTK: Yaşar Taşkın Koç, Konuk Yazar, Gazeteci Yazar, "1965 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi Radyo Televizyon bölümünü bitirdi. Ulus Gazetesi’nde 1984 yılında başladığı gazetecilik hayatını, Yörünge Dergisi, Yurt Haber Ajansı ve Kanal 7’de, dergicilik, gazetecilik, ajans, televizyonculuk alanlarında yaptığı çalışmalarla sürdürdü. 2003 yılında, TV 5’in kurucu Ankara Temsilciliği görevini üstlendi. 2006 yılında TV 24’ün kurucu Ankara Temsilciliği görevine getirildi. İlk belgesel çalışmasını eski işadamı Nuri Demirağ üzerine kaydetti. İstiklal Madalyası’nın ilk ve tek belgeselini Osman Sert’le beraber çekti. TV 24’te ‘Keşke Olmasaydı’ yakın tarih dizisi programı içinde 30’a yakın bölümde emek verdi. Köşk’ün Öyküsü, Endülüs, Erdem Beyazıt, TBMM, SEKA, Ali Adnan/Başvekil, Mehmed Akif isimli belgesellere imza atan Koç, bu çalışmalarının karşılığında 10’a yakın ödülle ödüllendirildi. Haber7.com ve Mansettv.com sitelerinde köşe yazarlığı yapmış olan Yaşar Taşkın Koç, evli ve 2 çocuk babasıdır."
KY36/CK: Ceren Kenar, Konuk Yazar, Gazeteci Yazar, "Ceren Kenar ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programını tamamlamiş, Boğaziçi Üniversitesinde sosyoloji alanında master yapmış, ve Beyrut Amerikan Üniversitesinde Tarih alanında yüksek lisans çalışmalarına devam etmiştir. Foreign Policy, Daily Beast, Middle East Eye, The New York Times gibi uluslararası yayın organlarında makaleleri yayınlanmıştır. Ortadoğu siyasetine yoğunlaşan Kenar'ın aynı zamanda Türkiye'de din-devlet ilişkileri üzerine yayınlanmış akademik makaleleri mevcuttur. Türkiye Gazetesinde köşe yazarlığının yanı sıra TRT1'de Şimdi ve Burada programının sunuculuğunu yapmaktadır."
KY37/AZ: Ardan Zentürk, Konuk Yazar, Gazeteci,Televizyoncu, "1955 yılında İstanbul, Üsküdar'da doğdu. Şu anda Star Gazetesi'nde köşe yazarlığının yanında kendisine ait Zentürk Yapım Yayın adlı bir şirketi vardır. Şirket TRT ekranlarına Sınırlar ve İnsanlar adlı bir program hazırlamaktadır. İlk öğrenimini Marmara Koleji (İstanbul), Orta ve lise öğrenimini Eskişehir Maarif Koleji ’nde tamamladı. Marmara Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Kürsüsü Dış Politika Bölümü’nden 1979 yılında mezun oldu, İstanbul Üniversitesi, Siyaset Bilimi Kürsüsü’nde bir yıl master yaptı. Meslek içi eğitiminin önemli bir bölümünü, Drake Üniversitesi’nde aldığı TV yöneticiliği kursu ile tamamladı. Bu arada, Georgetown Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Oxford Üniversitesi Orta Asya Araştırmaları Ensitütüsü gibi kuruluşlarda mesleği ile ilgili kısa süreli kurslara katıldı. H. Canan Zentürk ile evli. A.Özgür Zentürk ve S.Ege Zentürk adlarında iki oğlu var. Çok iyi derecede İngilizce bilir. Gazeteciliğe 1976 yılında, İstanbul Ticaret Odası’nın resmi yayın organı olan İstanbul Ticaret gazetesinde başladı. Şu anda Anadolu Bil Meslek Yüksek okulunda öğretim görevlisi olarak öğrenciler ile deneyimlerini paylaşmaktadır. 1977 yılında Hürriyet Gazetesi’te yazıişlerine bağlı sayfa düzeltmeni oldu. Tercüman Gazetesi, Güneş Gazetesi, Sabah Gazetesi, Günaydın Gazetesi. Tercüman, Güneş, Sabah ve Günaydın gazetelerinde Dış Haberler Editörlüğü, Güneş’te yazıişleri müdürlüğü, Günaydın’da da Ankara Temsilciliği görevlerini gerçekleştirdi. 1999-2000 yılları arasında da Türkiye Gazetesi Genel Koordinatörlüğü’nü yaptı.Meslek yaşamı süresince Tercüman, Güneş ve Günaydın gazetelerinde dış haber ağırlıklı yorumculuk, Dünya gazetesi “Politika Terası” köşesi siyasi yorumculuğu, Türkiye gazetesi Avrasya-Strateji sayfası yazarlığını yürüttü. Televizyonculuğa HBB'nin Ankara Haber Müdürü olarak 1992 yılında geçti. 1993 yılında Star TV'nin Ankara Temsilcisi, 1994'te de Genel yayın Yönetmeni oldu. 1995 yılında Kanal D genel yayın yönetmenliği görevini yaptı. 1997 yılında Kanal 6 Genel Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2002-2003 yılları arasında da Starhaber 24 haber kanalının genel koordinatörlüğünü yürüttü."
KY38/SevDur: Sevda Dursun, Gazeteci-yazar,
KY39/AA: Ayşenur Alkazak, Siyaset Bilimi, Tarih,
KY40/HF: Hüsameddin Ferzîzâde, İranlı, Üniversite öğrencisi, "“İslâm’dan İslâm’a” (Uydurulan İslâm’dan İndirilen İslâm’a yolculuk) başlıklı çalışması dolayısıyla yargılanmış ve idama mahkum edilmiştir. Ekim 2015 itibarı ile akıbeti belirsizdir."
KY41/KT: Kemal Taner, "Uzun yıllar müzik dünyasında çalıştı. Mikrofon yerleştirmekten enstrüman taşımaya, aranjörlükten stüdyo enstrümanistliğine kadar toz yutmuşluğu olan alaylı bir gözlemci. Sanat dünyasındaki abukluğa karşı “Bu iş böyle olmaz” diye mırıldanan içeriden bir Ben-i Âdem."
KY42/HM: Hamidreza Mohammesnejad, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tarih Bölümü Doktora Öğrencisi, (mohamadnejad1386@yahoo.com)"
KY43/BRŞ: Birsen Şöhret, Anne, Sosyolog, "Araştırma yapmayı, öğrenmeyi, tarihi ve kültürel gezileri, insanlarla diyalog kurup onlarla söyleşmeyi, sanatsal etkinlikleri, fotoğraf çekmeyi ve kalabalık misafirlere sofralar hazırlamayı çok seviyor. Ney üflüyor ancak nota bilmediği için ezgi çalamıyor."
KY44/EÖ: Esra Öztürk, Araştırmacı, "1987 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Esra Öztürk, ilk ve orta öğrenimini İstanbul'da gördü. KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde lisans eğitimi aldı. Marmara Üniversitesi Uluslararası Ticaret alanında yüksek lisansını tamamlayan Öztürk, İstanbul Üniversitesi'nde Avrupa Birliği alanında doktora eğitimine devam etmektedir. New York'ta habercilik eğitimi de alan Öztürk, bölgesel kalkınma, Orta Doğu, gençlik ve mültecilik konularıyla ilgilenmektedir. Esra Öztürk'ün, Yeni Şafak Gazetesi Düşünce Günlüğü sayfasında yazıları yayınlanmaktadır."
KY45/SB: Sidar Basut, Gazeteci-Televizyoncu, "Gazeteciliğe İstanbul'da basılan haftalık Kürtçe-Türkçe yayınlanan Hêvî gazetesiyle başladım. Farklı sektörlerde çalıştıktan sonra TRT 6'te dublaj sanatçılığının yanı sıra Pira Bakur û Başûr adıyla bir gezi programı sundum. 2012 yılında Gelê Kurdistan TV'nin Türkiye temsilciğinin yanı sıra Rengên Bakur adıyla bir gezi programı sundum. Şuan TRT Kurdî de SihhetBe adıyla bir gezi programı sunuyorum."
KY46/EE: Ekrem Ergüder, Yönetmen, "1986'da TRT İstanbul Televizyonunda prodüktör olarak televizyonculuğa başladı. Altı yıl TRT'de çalıştıktan sonra ilk özel televizyon İnterStar ve Teleon'da programcı/yönetmen olarak çalıştı. Daha sonra Kanal6 yayınını Londra'dan başlattı. Türkiye'ye dönüşte yapımcı/yönetmen olarak Kanal6'da bir çok programa imza attı ve müzik-eğlence programları koordinatörlüğü yaptı. Daha sonra “ANS Productions”da hem yönetmenlik hem de Yerel Medya Programları genel koordinatörlüğü yaptı. 2009'da “Akademi Neo” da öğretim görevlisi olarak “Televizyonculukta Yapım-Yönetim” dersleri, “Daruşşafaka Lisesi Sinema Kulübü”nde "Kısa Film" dersleri verdi. 2011 yılında “KRT Karadeniz Tv” de program müdürü olarak görev yaptı. Son olarak eylül 2012 - şubat 2013 tarihleri arasında “Erguvan Yapım” tarafından gerçekleştirilen Balkan Savaşları “Yüz Yıllık Hüzün” adlı belgeselin yönetmenliğini yaptı. Halen aynı kurumda yeni belgesel projelerine devam ediyor. Gazetemen adlı sitede de kitle iletişimi, medya ve siyaset üzerine yazılar yazıyor. Ödülleri: 1987 “Günaydın Gazetesi” En iyi Çocuk Programı Ödülü “Merhaba Çocuklar” - 1993 Marketing Türkiye” En iyi Tv Programı Ödülü “Süpermarket” Yarışması"
KY47/OE: Osman Ekiz, Fotoğraf Sanatçısı, "Özgeçmişimi fotoğraf setlerim yayınlanırken parça parça, biraz hikaye ile karışık vermek istiyorum."
KY48/SY: Selahattin Yusuf, Yazar, "1974 yılında Trabzon'da doğdu. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Fakültede felsefe ve edebiyat yazıları yazmaya başladı. 1996 yılından itibaren Yeni Şafak, Ülke dergisi, Star Gazetesi, Aktüel dergisi gibi süreli yayınlarda yazdı. Hikaye, roman, deneme ve inceleme dallarında toplam 7 kitabı bulunuyor. Televizyon yorumculuğu yapıyor ve edebiyatla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Kişisel blog yazıları http://www.selahattinyusuf.com adresinden takip edilebilir."
KY49/İTIĞLI: İbrahim Tığlı, Gazeteci,
KY50/FER: Fatih Er, Gazeteci,
KY51/HA: Hakkı Aslan, Girişimci, "Gönlünde olanı yazan... Kendi çapında politikayla ilgilenen... Gizemli işaretleri inceleyen... Teknoloji meraklısı ... Gördüklerini anlatmaya gayret gösteren... Ölene kadar Hak olanı kükreyecek olan Aslan."
KY52/YÖ: Yusuf Özhan, Araştırmacı, Gazeteci,Yazar, "1986 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimi İstanbul’da, lise öğrenimini ise Bahreyn’de tamamladı. 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Georgetown Üniversitesi’nde İletişim, Kültür ve Teknoloji alanında yüksek lisans yaptı. 2010-12 yılları arasında yeni medya araçlarının siyasal iletişimdeki rolü üzerine yüksek lisans düzeyinde araştırmalar gerçekleştirdi. ABD’de bulunduğu süre içerisinde, Türk-Amerikan ilişkileri, Basra Körfezi ve Suriye İç Savaşı hakkında çeşitli düşünce kuruluşlarında araştırma asistanlığı yaptı. Kaleme aldığı yorum ve analizler çeşitli mecralarda yer buldu. 2012-14 arasında Star Gazetesi’nde dış politika editörlüğü yapan Özhan, 2014-16 yılları arasında TRT World Online Direktörlüğü görevini üstlendi. Hali hazırda ESMEDYA Digital Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışan Özhan, Marmara Üniversitesi’nde de yeni medya araçlarının çatışma ve kriz haberciliğinde kullanımı üzerine doktora çalışmalarını sürdürmektedir."
KY53/UE: Umut Elmas, AB Uzmanı, AR-GE Politikaları, "1979 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler alanında tamamladı. Kuzey Avrupa’da, Avrupa Birliği, Ar-Ge Politikaları, uluslararası kalkınma ve inovasyon konularında eğitim hayatına devam etti. Kamu kurumları ve yerel yönetimlerde bir çok ulusal ve uluslararası proje gerçekleştiren Elmas, ulusal TV ve radyo programlarında AB ve dış politika alanında değerlendirmelerde bulunmaktadır."
KY54/MBEY: Mert Beyoğlu,
KY55/İER: İlker Erinç, "1968 İzmir Karşıyaka doğumluyum. İlk öğretimimi Ankara İlkokulu’nda orta öğretimimi Karşıyaka Gazi Lisesi’nde tamamladım. 1989 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi’nden inşaat mühendisi olarak mezun oldum. Askerlik görevimi Narlıdere İstihkam Okulunda tamamladım. Evli ve iki çocuk babasıyım. Konut inşaatı alanında kendi firmam ile faaliyet gösteriyorum. 2001-2003 yılları arasında yerel siyasetle ilgilendim. Bu süre zarfında kendimi ve siyaset kurumunu tanıma imkanı buldum. Aylık bir yerel gazete olan Karşıyaka Haber gazetesinde birkaç yıl köşe yazarlığı yaptım. Amatör fotoğrafçılık ve motosiklet ile ilgilendim. Halen havalı silah atıcılığı yapmaktayım."
KY56/HS: Halim Selim, Araştırmacı yazar
KY57/AHCZD, Ahmet Hocazâde, İlahiyat Araştırmacısı
KY58/GÖKA, Erol Göka, Prof. Dr, "1959 Çal/Denizli doğumlu. Psikiyatri eğitim görevlisi. 'Türklerin Psikolojisi', 'Türk'ün Göçebe Ruhu', 'Hayatın Anlamı Var mı?', 'Hoşçakal: Kayıp, Matem ve Hayatın Zorlukları', 'Aşk Her şeyi Affederse: Teknomedyatik Dünyada Aşk ve Ahlak' gibi birçok kitabın yazarı. Evli, 5 çocuk babası... "
KY59/MLÖZ, Melek Öz, Çevirmen, "Bilmediklerinin peşinde..."
KY60/ES, Emeti Saruhan, Gazeteci, "1978 yılında Eskişehir’de doğdu. Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde tamamladı. Yeni Şafak gazetesinin kültür servisi, kitap ve pazar eklerinde muhabirlik yaptı. Uzun süre Pazar Eki’nde editör olarak çalıştı. Yeni Şafak gazetesi için yaptığı röportajlar “Biraz Muhabbet” köşesinde yayınlandı. Bu röportajları “Zamanın Tanıkları” adıyla kitaplaştı. Aralık 2015’den bu yana Gerçek Hayat dergisinin yayın koordinatörü."
KY61/FÖ, Faruk Önalan, "Seferidir, düşünür, araştırır..."
KY62/HD, Hasan A. Deveci, Hukukçu,
KY63/ÖA, Ömer Altaş, Düşünür,
KY64/ZTK, Zahide Tuba Kor, "Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde 2003’te lisansını, 2007’de yüksek lisansını Türkiye-Suriye ilişkileri üzerine yazdığı tezle tamamladı. Anlayış dergisinde yazar ve editör olarak çalıştı (2004-2010). Bilim ve Sanat Vakfı Küresel Araştırmalar Merkezinde koordinatör yardımcılığını yürüttü (2010-2014). Araştırma konuları arasında Ortadoğu, dinler ve mezhepler tarihi ile Türk dış politikası bulunuyor. Şu anda İngilizce ve Arapça basından makale tercüme ediyor. Yayınlanmış kitapları şunlardır: Ortadoğu Konuşmaları: Bölgesel ve Küresel Perspektiften “Arap Baharı” (Küre Yayınları), Küresel Vicdanın Dilinden Özgürlük Filosu: Yolcularla Söyleşiler (İHH Kitap), Witnesses of the Freedom Flotilla: Interviews with Passengers (İHH Kitap), Ortadoğu’nun Aynası Lübnan (İHH Kitap), Siyonizm Düşünden İşgal Gerçeğine Filistin (İHH Kitap) “Yahudi Kadının Modernleşme Tecrübesi ve İsrail Örneği” (Harf Harf Kadınlar, Küre Yay.) yayınlarını http://ortadogugunlugu.blogspot.com.tr/ de paylaşmaktadır."
KY65/MC, Mihraç Cerrahoğlu, "3 Ocak 1984 Kars Doğumlu. İlk öğrenimini Kars'ta, lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Türkiye'de Televizyon kanallarında çeşitli pozisyonlarda görev aldı. Yurt Dışında (Türkmenistan, Irak) Devlet televizyonlarının kurulum ve eğitim çalışmalarında bulundu. Türkiye'de birçok kurumda Tasarım ve Animasyon eğitmenliği yaptı. Şu an Hâlâ Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminde (Erbil) Destek ve Eğitim personeli olarak devam ediyor. Çeşitli öykü ve yazıları Dergâh ve İzdiham dergilerinde yayımlandı., http://mihrac.com , mihracc.blogspot.com "
“ARAYIŞ” yolculuğunun önemli bir durağı olan üniversiteyi 2004 yılında bitirdikten sonra yeniden 28 Şubat eseri bir engel ile karşılaşmış olup, ADÜ`de başlamış olduğu yüksek lisansı hak ettiği kadro verilmediği için bırakmak zorunda kalmış ve sonrasında KPSS puanı ile Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), Zonguldak Yurt Müdürluğüne 2005 yılında Yönetim Memuru olarak atanmıştır. 3 yıllık memuriyetinde devlet yapısı ve işlevi konusunda bilgi ve tecrübe edinmiş, askerlik hizmetini de 2007 yılında İstanbul`da kısa dönem olarak tamamlamıştır.
Kendi ülkesinde akademisyen olmasına müsaade edilmeyeceği kanaati ve mevcut akademik atmosferin kalitesizliğine şahit olmaktan dolayı, master ve doktora derecesini yurt dışında yapmaya karar vermiş ve bu niyetle 2008 senesinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yurt dışı bursunu kazanmıştır. MEB burslusu olarak önce Hacettepe Üniversitesi`nde 6 ay, sonrasında da Amerika, Alabama Üniversitesi`nde 1 yıl dil kursu (İngilizce) almıştır. Mississippi State Üniversitesi`nde Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında 2012 yılında master derecesini tamamlamış, ardından North Carolina State Üniversitesi, Bitki Biyolojisi bölümünde doktoraya başlamış olup halen devam etmektedir. Bitkilerin sekonder metabolitlerinden, güçlü birer anti-oksidan ve anti-kanser özelliği gösteren proanthocyanidin ve anthocyanidin moleküllerinin üretimi konusunda doktora tezini çalışmaktadır. 2018 yaz döneminde doktora derecesini aldıktan sonra ülkesine (Türkiye) geri dönmeyi planlamaktadır."
KY67/YE, Yaser Emre, Gazeteci-Yazar, "Aslen İlahiyat mezunuyum. Hobi olarak Ortadoğu ve Gazeteciliğe başladım.. Sonra meslek haline geldi."
KY68/EA, Ertuğrul Aydın, Gazeteci-Yazar, "Güç körleştirir, felakete sürükler. Gelecek nesillere darb-ı mesel olanlar zayıflar değil en güçlülerdir bu yüzden."
KY69/EY, Erhan Yalvaç, Karikatürist, "Erhan Yalvaç. Mevsimlik çizer. İtina ile çizer, hemen teslim eder."
KY70/ZK, Zeynep Karataş, Sosyolog, Gazeteci
KY71/ATANTİK, Abdülaziz Tantik, Yazar, "01. 01. 1963 Mardin doğumlu. İlk, orta ve liseyi Adana’da okudu. 1982 dönem Adana İmam Hatip Lisesi mezunu. Adana’da çeşitli sivil çalışmalar ve ilmi faaliyetlerde bulundu. Adana Gönüllü Teşekküller Başkanlığı yanında Adana Mazlum Der Şube Başkanlığı ve yöneticiliği yaptı. 2003 Eylül’ünden bu tarafa İstanbul’da yaşayan yazar, Özgün İrade Dergisi Editörlüğü, Özgün Düşünce Dergisi Genel Koordinatörlüğü, Özgün Duruş gazetesi yayın kurulu üyeliği ve yazarı olarak faaliyetlerini sürdürdü. Dünyaya Yeni Söz ve Milat Gazetelerinde günlük yazılar yazdı. Halen www.dusuncemektebi.com sitesinde yazmaya devam ediyor. Bilge Adam dergisi ve muhtelif dergilerde aralıklı yazıları yayınlanan yazarımız okuma ve yazma faaliyetini sürdürmektedir. Okumalarını felsefe, tasavvuf ve İslam düşüncesi üzerine sürdürmekte olan yazarımız kitap çalışmalarına devam etmektedir. Yayınlanmış eserleri: Yüzleşme, 2005 Çıra Yay., Şehrin Yalnızlığında Benliğin Aşk Düşü, 2007 Çıra Yay. , Fıtrat ve Kulluk, 2009 Çıra Yay.
İslamcılığın Arayışı, 2014 Pınar Yay."
KY73/PH, Peri Han, Yazar, "İstanbul Üniversitesinde Sosyal Antropoloji eğitimi aldı. Yine İstanbul Üniversitesinde Kültürel Miras ve Turizm okuyor. İnsana dair bütün konularla ilgilenir. Yazdıkları kendini bağlar."
KY74/SA, Safvan Allahverdi, Haber muhabiri, Anadolu Ajansı Washington D.C. bürosu
KY75/NDY, Nilüfer Dilrûba Yılmaz,
KY76/TAG, Talip Gümüş, "1977 Kütahya, Simav doğumluyum. İlköğrenimimi Kırklareli'de tamamladıktan sonra Konya'da hafızlık yaptım. Uşak'ta İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra Kıbrıs'ta Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum. Halen Uşak'ta sanayi işi ile iştigal ediyorum. Evli, 3 çocuk babasıyım."
KY77/NAİFK: Naif Karabatak, Gazeteci, Yazar, "1964 doğumlu. Gazeteciliğe 1979, yazarlığa 2000 yılında başladı. Yerel ve ulusal gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 2005 yılında “Yılın Yazarı” seçildi. 2006 yılında Bir Delinin Not Defteri köşesinde yayınlanan mizahi yazılarını “Emmi Hortumu Taksana” adıyla kitaplaştırdı. 2020 yılının başında mizahi hikâyelerden oluşan “Yağlı Yavan” kitabı yayımlandı. Aynı zamanda, 2006 yılından bu yana Güne Bakış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazar olarak görev yapıyor. Ayrıca Zonguldak İnanış, Kahramanmaraş Gündem başta olmak üzere birçok internet sitesinde de yazıları yayınlanıyor. Karabatak’ın ayrıca Makas ve Dilhane Dergilerinde mizahi yazıları yayınlandı. Adıyaman’ın ilk haber sitesi olan ‘Adıyaman Haber’i kurdu ve uzun yıllar editörlüğünü yaptı. Daha sonra ‘Gazete Adıyaman’, ‘Haber Yenigün’, son olarak da ‘Güne Bakış Gazetesi’nin web sitesinde editörlük yaptı. Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisi Antik Perre’nin Genel Yayın Yönetmenliğini de yürüttü. Birçok siyasiye danışmanlık yaptı.23 kitap editörlüğü, 14 kitabın da kapak ve iç tasarımını yaptı. Birkaç bilimsel dergiye de danışmanlık yaptı. İstanbul’da özel bir şirkette İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yaparken emekliye ayrıldı. Bir uzun metraj (Dursun Çavuş) ve bir de kısa metrajlı (Bir Avuç) filme aktarılan hikâyesi ve sahneye uyarlanan bir de kısa oyunu var. Karabatak, evli ve 1’i kız, 2’si erkek olmak üzere üç çocuk babası."
****
Sonsuz Ark'tan
- Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur.
- Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
- Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
- Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.